Gå til sidens hovedinnhold

Vinteridyll på Ljan

Snøkanonene har gått i ett i fem dager og produsert flere tonn snø. Barna i nærmiljøet kunne neppe fått en bedre julegave.

LJAN: Rundt om i hovedstaden er det bart, men i Sloreåsen på Ljan ligger et hvit vakkert teppe. 12 snøkanoner har tidligere denne uken produsert snø både dag og natt, etterfulgt av intensiv prepping. I romjulen åpner idyllen, som driftes av Ljan Alpin.

Dette blir herlig! Det er viktig for klubben å få i gang bakken. Sloreåsen er et viktig samlingspunkt for barn og unge i nærmiljøet. Her på Ljan har vi et aktivt alpinmiljø, sier en av Ljans ildsjeler, Knut Græsvik.

Dugnadsånd

Etter at snøkanonene ble satt på, har interessen fra nærmiljøet vært enorm, forteller han. I fjor åpnet ikke bakken før i februar.

Barna gleder seg veldig. Mange har allerede vært og prøvd akebrettet, ler Græsvik.

20 personer fra nærområdet har, på frivillig basis, stått på døgnet rundt for å få bakken i stand. De involverte har gått vaktrunder i bakken hver andre time, både dag og natt, for å sjekke at alt er som det skal. I følge Græsvik har viljen og entusiasmen vært enorm.

Jeg tør ikke å tenke på hvor mange timer vi har brukt her nede. Alle har gjort en kjempe jobb, sier han, og legger til:

Vi i Dugnadsgjengen har fått mange gode tilbakemeldinger fra folk i nærmiljøet, og det setter vi stor pris på. Vi har vel bevist at dugnadsånden i Norge ikke er død.

I tillegg til den tidlige sesongåpningen, gleder Ljan Alpin seg også over det nye klubbhuset, som vil stå ferdig en gang på nyåret. Klubbhuset er på 70 kvadrat, og har både varmestue, kjøkken, kiosk og driftsrom.

Knut Græsvik har vært prosjektansvarlig, og han tror at nybygget vil gi klubben og bakken et realt løft.

Det gamle vi hadde var råttent tvers igjennom. Nå får alle mer plass å boltre seg på. Klubbhuset vil også fungere som et hyggelig samlingspunkt for alle i bakken. Jeg tror det vil glede mange, sier han til Nordstrands Blad.

Profilendring

Ljan Alpins skikurs er alltid populære, og i starten av januar braker det løs i Sloreåsen. 150 barn mellom 5 og 12 år har allerede meldt seg på.

Vi har fortsatt noen ledige plasser, men nå gjelder det å være kjapt ute. Det er nok mange som får lyst til å starte på kurs, nå som bakken åpner så tidlig, sier Knut Græsvik.

Han forteller også om Sloreåsens nye familieprofil.

I sesongen som kommer ønsker vi å trekke barnefamilier til bakken. Dette er også grunnen til at vi har satt ned prisene på sesongkort.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis