- Veldig gøy å spille med Zuccarello

GODE:: Derick Brassard (t.v), Mats Zuccarello og Anton Stralman (t.h) kunne feire nordmannens scoring i den første sluttspillkampen mot Flyers natt til fredag.

GODE:: Derick Brassard (t.v), Mats Zuccarello og Anton Stralman (t.h) kunne feire nordmannens scoring i den første sluttspillkampen mot Flyers natt til fredag. Foto: Frank Franklin Ii (Ap)

Mats Zuccarello briljerer sammen med Derick Brassard og Benoit Pouliot.

05.05.14 14:20

NY RANGERS – PHILADELPHIA 4-1 (1-0 i kamper)

NEW YORK (Nettavisen): Det var nok få som trodde at Mats Zuccarello Aasen, Derick Brassard og Benoit Pouliot ville danne en fryktet angrepsrekke hos New York Rangers før sesongen startet.

Men trioen har prestert langt bedre enn forventet og foran sluttspillet er de et av New Yorks giftigste offensive våpen. Zuccarello ble lagets poengkonge med 59 målpoeng, mens Brassard og Pouliot fulgte opp med 45 og 36.

- Vi har god kjemi og helt siden [hovedtrener Alain] Vigneault satte oss sammen midt i sesongen har vi virkelig tatt av, sier Brassard til Nettavisen.

Rekken har blant annet bidratt mye i overtallspill og Brassard storkoser seg på isen sammen med lagkameratene.

- Det er veldig gøy (å spille med Zuccarello). Vi har hatt mye suksess og vi prøver å forbedre oss for hver kamp. Vi prøver å spille bra angrepspill og nå som det er sluttspill er det viktig at vi er på topp, sier Brassard til Nettavisen.

Arbeidsmoralen er det Zuccarello peker på som nøkkelen til rekkens suksess.

- Alle tre gjør jobben sin og gir 100 prosent hver match, sier Zuccarello til Nettavisen.

Comeback
Mens Brassard allerede hadde flere solide sesonger i Columbus Blue Jackets før han ble byttet til Rangers i fjor var det større spørsmålstegn rundt Zuccarello og Pouliot.

Norges eneste NHL-spiller ble som kjent hentet tilbake i fjor etter et opphold i Russland og fikk overbevist manager Glen Sather at han fortjente ny kontrakt. Pouliot var i ferd med å bli stemplet som en flopp.

Det var knyttet store forventninger til kanadieren da han ble valgt som nummer fire i NHL-draften i 2005, men han klarte aldri å slå til og da Rangers signerte ham før årets sesong var det hans fjerde klubbskifte i karrieren. Dette året har de begge slått til med karrierebeste i antall målpoeng.

- Benoit er veldig god på skøytene og til å gjenvinne pucken, mens Zuccarello er veldig god med pucken og har et godt blikk for spillet, skryter Brassard til Nettavisen.

Kontrakt
Storspillet kan bety penger i kassa, spesielt for Zuccarello og Pouliot. Alle tre skal nemlig ut i kontraktsforhandlinger til sommeren.

HET: Mats Zuccarello. Foto: Bruce Bennett (Afp)

Brassard kan ikke forvente noe særlig mer enn de 3,2 millioner dollar han allerede får utbetalt i lønn, men Zuccarello og Pouliot får sannsynligvis en solid lønnsøkning.

De tjener henholdsvis 1,15 og 1,3 millioner dollar, noe som er langt under markedsverdi for spillere på det nivået de presterer for tiden.

Men forhandlinger er ikke noe de tre ønsker å fokusere på midt i sesongens viktigste del.

- Det tenker vi ikke på nå. Nå er det sluttspillet som gjelder, sier Zuccarello til Nettavisen.

Men Brassard innrømmer at han håper at han får spille med Zuccarello og Pouliot også neste sesong.

- Forhåpentlig vis. Vi kan tenke på det når sluttspillet er over, men vi får se hva som skjer, sier Brassard til Nettavisen.

Rangers spiller sin neste kamp i sluttspillet mot Philadelphia Flyers søndag klokken 18.00 norsk tid. Rangers leder 1-0 i kamper.

LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag