- Bjørgen setter stadig nye rekorder

OVERLEGEN: Marit Bjørgen vant søndagens 30 kilometer i Holmenkollen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

OVERLEGEN: Marit Bjørgen vant søndagens 30 kilometer i Holmenkollen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Knuste Therese Johaug i Holmenkollen.

09.03.14 14:10

Marit Bjørgen og Therese Johaug satte et forrykende tempo fra start og kjempet tett om de første spurtpoengene på søndagens tremil i Holmenkollen. Den norske duoen holdt den høye farten også etter spurten og fikk raskt en luke tilbake til konkurrentene.

Avstanden bakover fortsatte å øke, og etter hvert måtte også Johaug se Bjørgen reise i fra henne.

VM- og OL-dronningen vant alle de innlagte spurtene og gikk i mål til sin 66. verdenscupseier, halvannet minutt før Johaug, som ble nummer to.

Kerttu Niskanen ble nummer tre, snaue minuttet bak Johaug. Svenske Charlotte Kalla ble nummer fire.

- Nye rekorder
- Bjørgen blir den første som vinner fire tremilsrenn i Holmenkollen. Bjørgen setter stadig nye rekorder, sier NRK-kommentator Jann Post.

- Tidenes norske kvinnelige langrennsløper, supplerer NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn.

Marit Bjørgen har nå 39 poeng opp til Johaug før verdenscupavslutningen i svenske Falun.

- Hvis jeg skal klare å ta sammenlagtseieren i verdenscupen må jeg slå Therese må de rennene som er igjen i Falun, sier Bjørgen til NRK.

Jacobsen til sykehus
Underveis i rennet ble man også vitne til at Astrid Uhrenholdt Jacobsen hadde kjørt ut av løypa og truffet en lyktestolpe.

- Jeg så det hele. Astrid kom i stor fart ned bakken, men så ut til å skli på et isete område av løypa. Deretter forsvant hun ut av løypa, gjennom sikkerhetsnettet og traff en lyktestolpe. Det gikk ikke lang tid før hjelpemannskap var på plass, sier Thorvall Johaug, far til Therese Johaug, til NRK.no.

Les mer om fallet til Jacobsen her.

Øvrige norske
De andre norske jentene som stilte til start klarte ikke å henge med på kjøret til de beste og havnet langt bak den norske lederduoen og de nærmeste forfølgerne, bestående av svensker og finner.

Kristin Størmer Steira ble til slutt nummer åtte, nærmere fire minutter bak Marit Bjørgen.

Heidi Weng gikk inn til en 13. plass, mens Ingvild Flugstad Østberg, Martine Ek Hagen, Marthe Kristoffersen og Tuva Toftdahl Staver fulgte på plassene 15 til 19.

Her finner du fullstendig resultatliste.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.