RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
FRAMGANG: Håvard Bøkko har hatt en positiv oppkjøring.
FRAMGANG: Håvard Bøkko har hatt en positiv oppkjøring. Foto: Jon Eeg (NTB scanpix)

- Bøkko blir bare bedre og bedre

Landslagssjefen er optimist.

Håvard Bøkko og resten av det norske skøytelandslaget avsluttet sin issamling i Heerenveen denne uken. Hallingen er snart tilbake for fullt etter sin kneskade.

- Han blir bare bedre og bedre, men vi må fortsatt ta noen hensyn til kneet hans. Det var en bra samling vi har hatt i Heerenveen, og vi har fått gode svar ute på isen, sier landslagssjef Sondre Skarli til NTB.

Sesongen til skøyteløperne er litt snudd på hodet sammenlignet med andre sesonger. Allround-VM i Calgary går først i begynnelsen av mars, mens VM enkeltdistanser er lagt til februar. EM går denne gangen til vanlig tid i midten av januar – i år i russiske Tsjeljabinsk.

- Det er en fordel for oss at VM går sent i sesongen. Kanskje en enda større fordel for Håvard som får litt lengre tid til å bli helt skadefri.

Håvard Bøkko har slitt med såkalt «jumpers knee» siden tidlig i sommer. Med en litt hemmet Bøkko i begynnelsen av sesongen, blir det Sverre Lunde Pedersen som blir løperen som må dra lasset i verdenscupen og i EM.

- Det er naturlig at Sverre Lunde Pedersen blir «vår» mann å satse på denne sesongen på grunn av Håvards skade, sier Skarli.

Neste samling for skøyteløperne blir i Stavanger 14.-19. oktober. Det blir siste hardtrening foran sesongstarten. Lunde Pedersen og co. starter sin sesong i japanske Obihiro 14. november.

- VM i Calgary har førsteprioritet fra vår side, men både EM og verdenscupstevnene blir viktige, sier landslagssjefen.

I Vikingskipet er det verdenscuphelg 31. januar og 1. februar. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere