*Nettavisen* Sport.

- Blir man spurt, må man bare stille opp

KLAR FOR START: Mats Zuccarello går inn i den nye sesongen som en av nøkkelspillerne i New York Rangers. Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)

Men Mats Zuccarello slipper foreløpig unna.

08.10.14 08:44

Onsdag åpner NHL-sesongen 2014/15 med fire kamper, inkludert godbiten Toronto Maple Leafs mot Montreal Canadiens. Mats Zuccarello og hans New York Rangers starter sesongen i morgen, natt til fredag, med bortekamp mot sterke St. Louis Blues klokken 02.00 norsk tid

Rangers-laget ser ikke så annerledes ut sammenlignet med i fjor, da laget gikk helt til finalen før det ble tap for Los Angeles Kings.

- Et bra lag

Brad Richards, Brian Boyle, Anton Strålman og Benoit Pouliot er de viktigste navnene som har reist. Ingen av dem er uerstattelige.

Veteranbacken Dan Boyle er den viktigste nykommeren.

- Jeg synes det virker som vi har et bra lag. Vi har beholdt kjernen i forwardgruppen i fjor, har fått inn noen gode spillere som backup, og de fleste er blitt ett år eldre.

I tillegg til Boyle gir Vigneault også sjansen til unge og talentfulle spillere som Anthony Duclair, J. T. Miller og Kevin Hayes.

- Du ser at de har bra ferdigheter på isen. Det kan blir spennende. Om de trenger ett år til, vet vi ikke ennå, sier Mats Zuccarello til Nettavisen.

Det største problemet når sesongen starter, er at førstesenter Derek Stepan er ute av spill på grunn av en skade. Han mister de første ti kampene av den 82 matcher lange grunnserien.

Blir værende på vingen

Rangers har ingen naturlige erstattere. Dermed må en ving flyttes inn på senterplass.

- Det er mange år siden jeg spilte senter. Jeg liker å være ving, for du er først opp i angrep og får brukt farta mer, men hvis man blir spurt, må man bare stille opp, sier Zuccarello.

Så langt har ikke trener Alain Vigneault spurt. Veteranen Martin St. Louis blir brukt som senter mot St. Louis Blues, i rekke med Rick Nash og Chris Kreider.

- Marty stiller opp. Jeg tror han vil mestre det ganske bra, sier Zuccarello, som har fylt 27 år siden forrige tellende NHL-kamp.

Selv får Zuccarello med seg Derick Brassard som senter, akkurat som i fjor. Benoit Pouliot var tredjemann i rekken da. Nå blir det lynraske Carl Hagelin.

- Det har gått veldig bra i forsesongen. Hagelin har superbra fart og er en smart spiller. Brassard spilte jeg bra med i fjor. Vi har litt kjemi. Jeg får håpe det går bra.

- Hvilke forventninger har dere til denne sesongen, etter finaleplassen i fjor?

- Vi får vente og se. Det er noe helt annet å spille treningskamper enn ordentlige kamper. Å gå fra å spille Stanley Cup-finale til treningskamper er ikke helt det samme … det tar tid å komme inn i det.

Denne treningsleiren er annerledes enn tidligere leirer har vært, ettersom Zuccarello denne gang kom til oppkjøringen med vissheten om at han er en sentral brikke i laget. Tidligere har han måttet kjempe knallhardt for å få plass på laget.

- Du er fortsatt ganske spent. Du har litt puls når du går inn, og vil jo uansett forsøke å gjøre det bra på tester, så det er ikke så annerledes. Vi som var med på laget i fjor, har hatt en litt kortere sommer. Vi spilte lenger enn de fleste, og trenger mer tid på å komme i gang, tror Zuccarello.

- Man er vant til å ha tre måneder ferie, men har plutselig bare seks uker. Man merker det, men det er ingen unnskydlning.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.