*Nettavisen* Sport.

- De gode hoppene holder et høyt nivå

HAR IMPONERT: Joachim Hauer har vist gode takter på trening i Midtstuen. Nå belønnes han med en plass på verdenscuplaget. Foto: Simen Lønning (Nettavisen)

Joachim Hauer fokusert på å gjøre en god figur.

Som Nettavisen skrev allerede mandag, er Joachim Hauer tatt ut til å hoppe verdenscup i Kuusamo kommende helg.

23-åringen kommer inn på det norske verdenscuplaget etter at Phillip Sjøen falt på trening i Klingenthal.

- Synd med Phillip
Nå håper Hauer at han tar vare på sjansen landslagstrener Alexander Stöckl har gitt ham.

- Det er selvfølgelig veldig moro å bli tatt ut. Men jeg må si at det er veldig synd med Phillip som går ut på den måten han gjør. Han viser hva han er god for i Klingenthal, så han hadde vært med videre, sier Hauer til Nettavisen.

- Men når jeg først får muligheten er jeg veldig glad for det. Nå må jeg fokusere på å gjøre en god figur. Jeg må gjøre det beste jeg kan, forteller 23-åringen.

- Høyt nivå
Hauer fikk sjansen i verdenscupen også forrige sesong i Sapporo og Willingen, men måtte da reise hjem uten verdenscuppoeng. Nå føler han imidltertid at han har tatt nye steg.

- Jeg har et mål om å få med meg noen verdenscuppoeng i Kuusamo. Jeg skal være fornøyd hvis jeg klarer det. Jeg vet at de gode hoppene mine holder et høyt nivå. Vi får se hva det holder til, men får jeg med meg noen poeng, er jeg veldig fornøyd.

- I høst har det gått veldig bra. Jeg har hoppet stabilt og snittet på det jeg har gjort har vært ganske høyt. Jeg har fått vist gjennom kontinentalcup og i Sommer grand prix at jeg har klart å heve meg. Nå gleder jeg meg til å se hva jeg kan bidra med i verdenscupen, sier Hauer.

Allerede fredag blir det kvalifisering i Kuusamo, før det blir renn både lørdag og søndag i 142-metersbakken.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.