RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Kjetil Jansrud har hatt flere lange skadeperioder i løpet av karrieren, men nå har han holdt seg skadefri i langt tid. Det har gitt resultater.
Kjetil Jansrud har hatt flere lange skadeperioder i løpet av karrieren, men nå har han holdt seg skadefri i langt tid. Det har gitt resultater. Foto: Anders Bakkerud Larsen (Mediehuset Nettavisen)

- Den dagen man ikke ønsker konkurranse velkommen, er man ikke riktig skrudd sammen

Kjetil Jansrud har hatt flere lange skadeperioder i løpet av karrieren, men nå har han holdt seg skadefri i langt tid. Det har gitt resultater.

Siden Jansrud kom tilbake etter det ødelagte korsbåndet han pådro seg under VM i Schladming i 2013, har han fått kjøre nærmest uavbrutt på ski uten skader.

Da har det gått fort. Veldig fort.

Først kjørte han inn til et fantastisk OL-gull i Sotsji, og siden da har han vunnet hele ni verdenscuprenn.

– Det merkes veldig godt. Ryggen min blir aldri helt bra. Det er perioder som er gode og dårlige. Den var litt dårlig mot slutten av sesongen, men den ble bedre. Den gir seg aldri helt, men alt annet på kroppen er veldig bra. Det mener jeg er en viktig faktor til at jeg har hatt så gode sesonger. Jeg håper, bank i bordet, at det fortsetter sånn. Da tror jeg det kan være mye morsomt i vente, men jeg vet også at det kan komme tilbake, sier han til NTB.

– Den dagen en idrettsutøver ikke ønsker konkurranse velkommen, er du ikke riktig skrudd sammen. Det blir gøy, vi har konkurrert i mange år, sier 29-åringen.

Da Jansrud ødela korsbåndet under VM i 2013, sa Svindal at det ble fryktelig kjedelig uten lagkameraten.

Norge har et lite lag, og når én av de to fartsfantomene er borte, blir det fort lite konkurranse for den andre.

– Ja, sånn er det når Aksel er borte også. Heldigvis, det som reddet meg sist sesong, var at Alexander (Aamodt Kilde) var der, sier han.

– Å vinne verdenscupen når han er så god som nå, blir ekstremt vanskelig, sier Jansrud.

Han legger til at neste sesongs oppsett favoriserer østerrikeren mer enn sist sesong, og at det gjør utfordringen med å vinne verdenscupen enda vanskeligere.

– Man kan aldri gå ut fra at noe er umulig. Da har du allerede tapt. Det blir vanskelig, men ikke umulig, sier han.

– Det blir spennende, og jeg tror det kan fungere ganske bra. Vi kjenner ham og det var vårt ønske. Han var et naturlig valg, og det stilte alle seg bak, sier Jansrud.

Neste sesong er uten mesterskap, men det er ikke som plager Jansrud og de andre alpinistene.

– Heldigvis sliter ikke vi alpinister med den. Det er ingen som hopper over verdenscuprenn. Den henger veldig høyt, sier han.

Den nye sesongen starter i østerrikske Sölden 25. oktober. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere