RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Den nye hockeyhelten har NHL-potensial

GOD: Mattias Nørstebø kan nå helt til NHL, mener flere av landslagskollegaene. Her blir han kåret til Norges beste spiller mot Slovakia.
GOD: Mattias Nørstebø kan nå helt til NHL, mener flere av landslagskollegaene. Her blir han kåret til Norges beste spiller mot Slovakia. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Lagkameratene til Mattias Nørstebø er fulle av beundring over 19-åringen.

OSTRAVA (Nettavisen): Mattias Nørstebø skrev seg inn i norske hockeyhjerter da han ble den store helten mot Slovakia onsdag.

To mål fra backen, som tjener til livets opphold i svenske Brynäs, er ikke hverdagskost.

Patrick Thoresen, som har erfaring fra NHL og KHL, mener 19-åringen kan nå veldig langt, og han har potensial til å komme til verdens beste hockeyliga.

NHL-potensiale
- Hvor langt kan han nå?

- Det er nok ingen «limit» på hvor langt han kan nå. Det er ikke sånn at man må være 190 centimeter høy for å spille i NHL lenger, sier Thoresen.

Nørstebø, som måler 179 centimeter på strømpelesten, fikk med seg 20 kamper for Brynäs i den svenske eliteserien denne sesongen.

På de kampene scoret han tre mål og hadde fire målgivende pasninger.

Jonas Holøs, backkollega på landslaget og KHL-proff, er full av beundring over 19-åringen.

Han er tydelig på at unggutten har det som skal til for å komme til NHL.

- Neste sesong tenker jeg han får fast plass (i Brynäs) og det handler om tilliten han får de neste årene der. Han er helt klart en bra eliteserieback i Sverige. Han kan ta turen over dammen om han har den rette utviklingen, sier Holøs.

Ydmyk unggutt
Nørstebø selv vil ikke ta av etter å ha gjort det han kaller for én god kamp for det norske landslaget, og NHL er langt frem i tid, skal vi tro han selv.

- Det er klart det er drømmen, det har det vært siden jeg startet med hockey, sier Nørstebø.

Han er klar på at han har mye jobb foran seg før en overgang til NHL blir aktuelt.

(Saken fortsetter under bildet)

ROS: Jonas Holøs mener Nørstebø er en utrolig fin fyr, som han unner alt godt.


Holøs mener Nørstebø har den rette innstillingen som skal til for å bli en internasjonal toppback, og han skryter av væremåten til unggutten.

- Han er en utrolig fin fyr og jeg unner ham alt godt. Han kommer sikkert til å være på landslaget i 15 år, skryter Holøs.

Bra for landslaget
Thoresen, som setter kursen fra KHL-spill og til svenske Djurgården neste sesong, er glad for at det norske landslaget endelig har fått opp en unggutt som har et stort potensial.

Landslaget har vært tynnest besatt på backplass, og han synes det er særdeles gledelig at en type som Nørstebø nå markerer seg.

- Det er veldig viktig. På det nivået har det kanskje ikke kommet så mange de siste årene. Det er klart at når vi kan fostre spillertyper som Mattias, det skjer ikke hvert tiår, sier Thoresen.

(Fortsetter under bildet)

SKRYTER: Patrick Thoresen er full av beundring for Mattias Nørstebø.


Thoresen er helt tydelig på at Nørstebø har en lang vei å gå før han i det hele tatt kan bli aktuell for NHL-spill.

- Vanskelig å si, men med den touchen ... Det er klart han sikkert har mye å jobbe med defensivt, når han møter større og sterkere spillere. Men om et par år kommer han til å legge på seg 7-8 kilo til, og så kommer han til å bli enda bedre der også, forteller Thoresen.

- Gode egenskaper
Men han mener unggutten har flere egenskaper som kan gjøre ham til en internasjonal toppspiller om noen år.

- Han har en egen ro når han får pucken. Han tør å dra av en mann og tør å slippe pucken til nestemann. Han skaper tid for nestemann. Alle gode egenskaper man må ha for å lykkes internasjonalt, sier han.

Han er imponert over skuddet Nørstebø viser frem.

- Det er smarte skudd. Kanskje ikke de tyngste, men han har et av de smarteste.

- Han virker som en sindig type?

- Ja, absolutt. Han er en veldig ydmyk fyr. Det er jævlig gøy å se når det kommer opp sånne unggutter som tar for seg, og det er første VM-et hans, vi skal ikke glemme det. Han er 19 år og det er moro, skryter Thoresen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere