- Den tyngste beskjeden jeg har fått

PÅ TRENING: Tom Hilde er allerede i gang med opptreningen til neste sesong.

PÅ TRENING: Tom Hilde er allerede i gang med opptreningen til neste sesong. Foto: Simen Lønning / Mediehuset Nettavisen

Tom Hilde ser tilbake på en tung sesong.

02.05.14 13:57

Vinterens hoppsesong ble en gedigen nedtur for Tom Hilde.

Topplasseringene uteble i verdenscupen, og nedturen toppet seg da han ble vraket til laget som skulle representere Norge i Sotsji-OL.

Avgjørelsen om å vrake Hilde ble tatt under NM på Lillehammer noen uker før lekene. Den femte og siste plassen gikk i stedet til 19 år gamle Daniel Andre Tande.

- Jeg trodde helt ærlig at jeg skulle få den plassen etter rennet. Jeg hoppet ikke sykt bra, men da jeg hoppet såpass bra, med over en måned igjen til OL, tenkte jeg at det var noe å bygge videre på, sier Hilde til Nettavisen.

VRAKET: Her har Tom Hilde nettopp fått den tyngste beskjeden han har fått i løpet av sinn hoppkarriere. Foto: Geir Olsen (NTB scanpix)

Men landslagsledelsen bestemte seg i stedet for å gi Tande mesterskapserfaring.

Tung beskjed
Hilde hadde ingen problemer med å forstå avgjørelsen, men legger riktignok ikke skjul på at det var en tung melding å motta.

- Det er den tyngste beskjeden jeg har fått som idrettsutøver, sier Hilde til Nettavisen.

Asker-hopperen mener imidlertid at han er en erfaring rikere.

- Etter at jeg fikk beskjed om at jeg ikke fikk være med til OL, tok jeg meg to uker med hoppfri. Da fikk jeg klarhet i ting. Det er ingenting som klarner tankene mer enn det å ikke hoppe. Jeg kommer til å ta med meg det videre, forklarer Hilde.

- Men jeg håper jeg aldri igjen opplever at en sesong går såpass til helvete som den gjorde i vinter, humrer 26-åringen.

- Funnet feilen
Det tror han heller ikke kommer til å skje. For etter samtaler med hopptrener Gjermund Lunder og Alexander Stöckl, virker Hilde sikker på at de har funnet ut av feilene som ødela forrige sesong.

- Det går på balanse i tilløpet. Etter samtaler med Gjermund på Lillehammer, fant vi veldig tydelige svar på hva jeg skal gjøre for å hoppe langt, og hva jeg ikke skal gjøre. Vi la det frem til Alex, og han var helt enig, sier Hilde.

- Etter de samtalene var egentlig min sesong ferdig evaluert og jeg kunne starte på nytt, sier 26-åringen.

NY SESONG: Tom Hilde er klar for en ny sesong, etter å ha skuffet i vinter. Foto: Simen Lønning (Mediehuset Nettavisen)


Tjuvstart på sesongen
Derfor håper Asker-hopperen at han har en liten tjuvstart før sesongoppkjøringen begynner for fullt i mai.

- Jeg har mer klarhet enn hva jeg noen gang har hatt i hva jeg skal jobbe med, sier Hilde.

Etter en liten ferie med lagkameratene Anders Fannemel og Andreas Stjernen i Florida, er Hilde allerede i gang med opptrening for neste sesong.

- Nå gjelder det å komme seg tilbake inn i de gode rutinene. Jeg jobber med å få tilbake mest mulig hurtighet og styrke før vi begynner å hoppe, forteller Hilde.

Landslagsuttaket
Landslagsuttaket for neste sesong blir klart 11. mai. 26-åringen regner med å være blant hopperne i Stöckls tropp.

- Man er aldri helt trygg, men jeg håper jeg får en plass. Jeg føler selv at jeg fortjener det, og det pleier å være en god indikator, sier Hilde.

Stöckl vil ikke love Hilde en plass ennå, men var fornøyd med at 26-åringen viste bedring mot slutten av forrige sesong.

- Han kom seg litt på slutten i fjor. Det var en litt positiv opplevelse for ham. Etter samtaler med treneren hans på Lillehammer (Gjermund Lunder) og meg, fant man ut hva problemet egentlig var, sier østerrikeren til Nettavisen.

Likevel er det kun Anders Bardal, Rune Velta og Anders Fannemel som foreløpig har sikret seg plass på neste sesongs landslag.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.