RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
KLAR FOR NY SESONG: Mats Zuccarello og New York Rangers spiller natt til fredag den første av sesongens 82 grunnseriekamper.
KLAR FOR NY SESONG: Mats Zuccarello og New York Rangers spiller natt til fredag den første av sesongens 82 grunnseriekamper. Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)

- Dere er nok mer overrasket enn meg

Sist oppdatert:
Nå skal Mats Zuccarello forsøke å overraske igjen.

Mats Zuccarello (27) satte i fjor norsk rekord i antall målpoeng i National Hockey League (NHL) med sine 59 poeng på 77 kamper. Han var med dette også den beste poengplukkeren i New York Rangers.

Oslogutten hjalp Rangers helt til finalen i sluttspillet, noe som overgikk alle ekspertenes forhåndstips. Selv om Los Angeles Kings ble for sterk motstander i finalen, leverte Rangers en fantastisk sesong.

Fansen deres fikk dessuten virkelig sansen for Zuccarellos spilleforståelse, harde, defensive arbeid og lekre pasninger i løpet av sesongen.

Sesongstart

Når New York Rangers setter i gang sesongen 2014/15 med bortekamp mot St. Louis Blues nå natt til fredag (kampen vises på Viasat 4 02.00 i natt), er Zuccarello en av fansens store favoritter.

- Jeg er veldig fornøyd med sesongen i fjor, alt i alt. Vi kom til Stanley Cup-finalen og var på høyde med Kings der. Vi ledet med to mål i begge matchene i Los Angeles. Vi tok steg i riktig retning, sier Mats Zuccarello til Nettavisen.

POENGKONGE I FJOR: Både Mats Zuccarello og New York Rangers imponerte i fjor.


Han er ikke så glad i å snakke om sin egen suksess, men bemerker at han ikke er like overrasket over framgangen som enkelte amerikanske journalister virket å være.

- Jeg har alltid hatt troen på meg selv. De gangene jeg var oppe i NHL tidligere (før han etablerte seg som fast på laget, red. anm.), følte jeg at jeg kunne være en habil spiller og bidra litt. Det handler mye om å få spilletid og selvtillit. Som jeg sier til reporterne her borte: Dere er nok mer overrasket enn meg, humrer Zuccarello.

Kan ikke tenke på poeng

Samtidig poengterer han at han ikke fokuserer på å gjøre poeng selv, men på å skaffe poeng til laget.

- Alle spør meg hva målet for sesongen er, og det er å jobbe knallhardt i hver kamp. Så får poengene komme i andre rekke. Jeg må prøve å gjøre alt jeg kan for at laget mitt vinner. Det går opp og ned (med poengproduksjonen). I fjor hadde jeg ikke poeng på de åtte første kampene, før det løsnet.

Zuccarello har lært at dette er en mulig fallgruve.

- Hvis man bare tenker på poeng, glemmer man de andre delene av spillet. Alt jeg kan gjøre, er å gi 100 prosent. Om jeg ikke har like mye poeng denne sesongen, men gir 100 prosent, må jeg være fornøyd, konstaterer Zuccarello overfor Nettavisen.

Har bygd muskler

I fjor var Mats Zuccarello blant de beste i Rangers på alle tester som ble gjort før sesongstart. I år aner han ikke hvordan han presterte sammenlignet med lagkameratene. Rett og slett fordi lagledelsen ikke har servert spillerne noen rankinglister.

- Vi hadde litt andre tester i år, men det gikk bra. Jeg føler meg bra. Samtidig har det vært kortere tid siden forrige sesong (ettersom Rangers spilte så langt ut i sluttspillet, red. anm.), og kroppen trenger hvile. Det ble 110 kamper eller noe sånt i fjor (107, red. anm). Jeg tror ikke testresultatene slo noen rekorder.

I år som i fjor har Zuccarello ikke bare brukt ferien til å slappe av, men også til å forberede seg fysisk på en ny og lang NHL-sesong. Grunnserien varer helt til midten av april, før det forhåpentlig også blir et sluttspill på New York Rangers.

- Når man går igjennom en så lang sesong, spesielt under sluttspillet, blir det veldig lite fysisk trening og du mister kanskje litt muskelmasse. Jeg har prøvd å trene mer styrke enn kondis, å bygge opp kroppen og grunnmusklene. Kondisjonen kommer.

Zuccarello kommer etter alt å dømme til å spille i rekke med Derick Brassard og Carl Hagelin mot St. Louis Blues i sesongåpningen.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere