*Nettavisen* Sport.

- Det beste Ida har prestert

LEVERTE IGJEN: Ida Njåtun er virkelig i vinden for på skøyteisen..

LEVERTE IGJEN: Ida Njåtun er virkelig i vinden for på skøyteisen.. Foto: Damien Meyer (Afp / NTb scanpix)

Oppturene fortsetter for skøytehåpet.

Ida Njåtun har overbevist i verdenscupløpene i Japan og Sør-Korea, og søndag gikk hun sin beste 1000 meter noensinne i verdenscupsammenheng.

Det ble 8.-plass i hallen i Seoul med 1.18,53. Hun ble riktignok slått med vel halvannet sekund av kinesiske Qishi Li. På den annen side var hun på plassen foran gullvinneren på distansen fra OL i Sotsji, Kinas Hong Zhang.

- Dette er det beste Ida har hatt på 1000 meter noen gang, og hun går denne distansen for å bli raskere på 1500 meter, sa landslagssjef Sondre Skarli til NTB etter at verdenscupen var avsluttet i Seoul søndag.

- I sitt livs form

– I og med at Ida slo OL-mesteren på 1000 meter fra Sotsji, viste hun at hun gikk et solid løp. Hun er i sitt livs form, og det er gledelig, slo landslagssjefen fast.

Skarli har hatt mye å glede seg over i høst. Selv om Håvard Bøkko har slitt med skader, ser ikke det ut til å ha noen spesiell innvirkning på det norske laget. Sverre Lunde Pedersen og co. har utviklet seg videre og tatt ansvar.

På sprintsiden har også Espen Aarnes Hvammen tatt noen gode skritt i riktig retning, selv om han ikke hadde marginene på sin side på den avsluttende 500-meteren i Seoul søndag.

Da endte han på 12.-plass etter å ha gått inn til 35,67, men det er så jevnt og tett at tiden var bare et tidel fra sjuendeplassen.

- 500-meteren til Espen var jevn, men den var ikke fullt så god som de beste 500-meterne han har gått i det siste. Det er små marginer, så det er lite som skiller en femteplass fra en 12.-plass. Jeg må likevel si at han ikke gikk noe ideelt løp søndag, sa Skarli.

Lederfigur

Sverre Lunde Pedersen gikk fellesstarten i verdenscupavslutningen i Seoul søndag. Det er en øvelse han ikke er vant med.

Erfaringen i fellesstart er heller liten, men han gikk inn til en niendeplass til slutt, og Skarli sa at han var nummer fem i mål. At det ble litt svakere plassering på ham, skyldes poeng løperne samler underveis.

- Det var spennende og morsomt for Sverre å gå denne fellesstarten. Det var god trening for ham også. Han har tatt noen steg denne høsten, og han er allerede gått inn som en lederfigur i laget, slo Skarli fast i Seoul.

– Nå kommer vi hjem for å få oss en frihelg, og deretter er det verdenscup i Berlin og Heerenveen. Det kan bli mer moro det, sa Sondre Skarli etter to suksessfulle verdenscuphelger i Janan og Sør-Korea. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.