RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det er bare å gratulere, en ny bragd!

NORSK JUBELDAG: Henrik Kristoffersen tok gull foran Marcus Monsen og Rasmus Windingstad. Foto: Alexander Klein / AFP
NORSK JUBELDAG: Henrik Kristoffersen tok gull foran Marcus Monsen og Rasmus Windingstad. Foto: Alexander Klein / AFP
Norsk storeslem i junior-VM.

De norske alpinistene dominerte i storslalåmen i junior-VM tirsdag. Henrik Kristoffersen tok gull foran Marcus Monsen og Rasmus Windingstad. De tre var i en klasse for seg og «tapetserte» seierspallen i Slovakia. Det er første gang det er blitt norsk trippelseier i junior-VM.

– Dette er bare å gratulere. Vi når en ny bragd, og vi har aldri hatt trippelseier. Ikke minst med måten vi vinner på. Gutta er overlegent best, sa sportssjef Claus J. Ryste.

Kristoffersen hadde 0,54 sekunders ledelse å gå på til Monsen. I finaleomgangen kjørte han også sterkt og vant til slutt med 1,03 sekunder. Monsen sikret sølvet 17/100 foran Windingstad. Ned til tyske Thomas Dressen på fjerdeplass skilte det ytterligere 1,85 sekunder.

Det er tredje gang Kristoffersen blir juniorverdensmester. Han tok også gull i storslalåm for to år siden, mens det ble seier i kombinasjonen i fjor. 19-åringen har hatt en imponerende sesong med både verdenscupseier og OL-bronse i slalåm.

Adrian Smiseth Sejersted kan også være fornøyd med annenomgangen sin. Stabæk-alpinisten kjørte seg opp fra 21.- til 8.-plass.

Norge står dermed med seks medaljer så langt i junior-VM. Sejersted tok gull i utfor og sølv i superkombinasjonen, mens Monsen fikk bronse i superkombinasjonen.

– Vi har spesielt mange lovende gutter på vei opp i alpintoppen, og vi gleder oss til fortsettelsen, sa Ryste. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere