RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det er drøye påstander som kommer

Anders Aukland føler seg uthengt i svensk dokumentar.
Anders Aukland føler seg uthengt i svensk dokumentar. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Anders Aukland føler seg uthengt i svensk dopingdokumentar.

Ifølge Dagbladet mistenkes Anders Aukland for å ha hatt for høye blodverdier i «Uppdrag gransknings» nye dopingdokumentar. Langrennsløperen sier til avisen at han føler seg uthengt.

Dokumentaren vises på SVT1 onsdag kveld og skal handle doping og mistenkelige blodverdier i langrennssporten på 2000-tallet.

Der vises en liste over 19 løpere som skal ha hatt mistenkelige blodverdier rundt OL i Salt Lake City i 2002. Ifølge Dagbladet er Aukland det eneste norske navnet på listen.

- Jeg synes det er drøye påstander som kommer, sa Aukland når han ble konfrontert med avisens opplysninger.

- Det er klart at jeg føler meg uthengt, men jeg kan for lite om blodverdier og sånt til å kommentere spesifikke ting. Det er trist å bli uthengt på denne måten, for jeg har ingenting å skjule, utdypet den tidligere landslagsløperen.

Aukland har selv ikke sett dokumentaren og har heller ikke tenkt til å gjøre det. Han hevder han ikke vet noe om Det internasjonale skiforbundets (FIS) liste over mistenkte løpere.

Samtidig innrømmer han at han generelt har høye blodverdier, og at han under høydetrening har hatt blodverdier som tilsvarer verdiene som i dokumentaren beskrives som mistenkelige.

- Jeg har flere ganger vært over 18. Jeg har rundt 16 til vanlig. Høye blodverdier kommer jo også av å være i høyden, og det er derfor vi trener i høyden. Jeg synes det er ille å høre om dette og denne dokumentaren, sier han til Dagbladet.

Også i fjor sendte SVT en dopingdokumentar som omtalte norske langrennsprofiler. Da ble blant andre Bjørn Dæhlie mistenkt. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere