*Nettavisen* Sport.

- Det er fantastisk å se ham tilbake slik

EKSTASE: Kamil Stoch tok en meget populær hjemmeseier i Zakopane. søndag. Foto: Janek Skarzynski (Afp / NTB scanpix)

Landslagssjefen med ros til polsk vinner.

18.01.15 19:53

Kamil Stoch er tilbake fra skadeproblemene. Polakken vant søndagens verdenscuprenn hjemme i Zakopane. Anders Fannemel ble beste norske på sjetteplass, mens Tom Hilde er i klar framgang.

Stoch hoppet 134 og 133 meter da han gikk til topps med 276,2 poeng. Hoppukevinner Stefan Kraft ble toer, slått med 2,3 poeng. Tyske Severin Freund ble treer.

Tydelig lettet etter ankelproblemene, jublet Stoch ellevilt foran svært entusiastiske og nærmest gale hoppfans, som tok helt av da hjemmehåpet nådde til topps.

- Før rennet hadde jeg en drøm, det var å få synge den polske nasjonalsangen sammen med fansen. Drømmen gikk i oppfyllelse, strålte Stoch etter sin 14. verdenscupseier og den første for sesongen.

Stöckl-ros

Faktisk var det den første polske hjemmeseieren siden nettopp Stoch vant samme sted i 2012.

- Hva skal jeg si for noe mer, annet enn at jeg selvsagt er glad? Jeg kan knapt tro hva som er skjedd. Hardt arbeid har virkelig betalt seg, sa Stoch.

- Stoch er en tøff konkurrent, men det må være lov å glede seg over at han er tilbake fra skadeproblemene. Det er fantastisk å se ham tilbake slik. Hoppsporten viser seg igjen spesiell. Det er ikke langt unna mellom nedturene og oppturene, sa landslagssjef Alexander Stöckl til NTB.

Hilde på vei tilbake

Anders Fannemel hoppet 129 og 132,5 meter søndag. Med 256,3 poeng ble han slått med hele 19,9 poeng. Hornindal-hopperen viser imidlertid stigning etter en tung periode. Anders Jacobsen lå på niendeplass etter førsteomgangen, men falt til ellevteplass etter 122 meter i finaleomgangen.

- Jeg er ganske bra fornøyd med våre utøvere. Fannemel viser fremgang. Det er viktig for ham. Jacobsen var god i kvaliken, og han hoppet ålreit i rennet, sa Stöckl.

Tom Hilde er på gang igjen. Veteranen fra Asker hoppet seg opp fra 19.- til 16.-plass med 121,5 meter i annenomgangen. Det er sesongbeste for Hilde.

- Dette var veldig gledelig. Tom har jobbet ekstremt hardt for å komme tilbake. Det er viktig for ham å være fornøyd med framgangen, for han er ikke en hopper som samler på 16.-plasser, sa Stöckl.

Hilde skal også delta i neste helgs verdenscuprenn i Sapporo.

Middels for Velta

Johann Forfang ble nummer 21 og fikk med seg verdifulle verdenscuppoeng. Tromsø-hopperen klatret fra 23.-plass med 120,5 meter i finaleomgangen.

Rune Velta ble nummer 25 etter en middels dag i Zakopane, der svevene målte 119,5 og 119 meter.

Daniel Tande hoppet 116,5 meter og fikk 102,7 poeng. Det var tre poeng for lite til å være blant de 30 beste som fikk hoppe to ganger i søndagens verdenscuprenn.

Anders Jacobsen var nest best i søndagens kvalifisering, men fikk det tyngre i selve rennet. Lørdag ble Norge nummer fire i laghoppingen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.