- Det er for mange som snakker ned norsk hockey

ET LØFT: Petter Thoresen mener suksess i Champions Hockey League bør sørge for at flere får et positivt syn på norsk hockey.

ET LØFT: Petter Thoresen mener suksess i Champions Hockey League bør sørge for at flere får et positivt syn på norsk hockey. Foto: Carina Johansen (NTB Scanpix)

Petter Thoresen mener det er på tide at folk ser mer positivt på Get-ligaen.

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Etter Stavanger Oilers' og Storhamars suksess i Champions Hockey League, mener Petter Thoresen det er på tide at folk endrer oppfatning om norsk hockey og vår hjemlige liga.

- Hva har CHL-suksessen å si for norsk hockey?

- Det har mye å si, for det er mange nok som snakker ned Get-ligaen. Jeg har alltid snakket den opp, sier Thoresen til Nettavisen.

Jobber bra i Norge
Både Oilers og Storhamar vant sine grupper i Champions Hockey League, noe Thoresen er overbevist over at vil sørge for internasjonal anerkjennels, og han er sikker på hva som er grunnen bak de gode prestasjonene.

- Jeg vet hvor bra jobb nordmenn gjør med yngre spillere før de kommer opp på seniornivå. Norge har blitt en stabil a-nasjon på landslagsnivå, og jeg vet at norsk hockey er bedre enn det folk skal ha det til, forklarer Thoresen.

Stavanger-treneren tror norsk hockey har makset ut potensialet, slik rammene er per i dag, og nå er han glad for at flere klubber har planer om å bygge nye anlegg.

- Viktig for hockeyen
- Ja, det synes jeg. Derfor er det fint at Vålerenga nå får ny hall, og at de har planer om en ny i Fredrikstad. Det er viktig at publikum får noe annet enn bare hockey. De må ha mer komfort, og da må man tenke litt nytt rundt arrangementene, forteller han.

- Det er viktig for hockeyen, for da kommer det flere folk.

- Trengs det flere anlegg for å få utnyttet det potensialet som er i norsk hockey?

- Ja, absolutt, slår Thoresen fast.

Han bruker Stavanger som et eksempel på hvordan man skal få flere unge til å begynne med ishockey.

- Før var det slik at foreldre ikke sendte barna på hockeytreninger, mens nå kommer de til hockeyen av seg selv. De ser at det er et fint miljø, en sunn og fin idrett, forklarer Thoresen.

Saken fortsetter under bildet.

STORHAMAR FAVORITTER: Ole Eskild Dahlstrøm holder Hamar-laget som knappe favoritter til å vinne seriegullet. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)


Ikke alene om favorittstemplet
Før sesongstarten i Get-ligaen fredag er han meget fornøyd med at hans eget lag, for første gang på flere sesonger, ikke er alene om å være storfavoritter til å vinne seriegullet.

Han mener Storhamar helt klart bør regnes som like store favoritter som hans eget lag.

- Ja, det er deilig, og det er det all grunn til også, for Storhamar var så gode i fjor. Nå har de hatt utskiftninger i troppen og fått inn nye spillere, så det er sunt og riktig, forklarer Thoresen.

Hockeyekspert hos TV 2, Ole Eskild Dahlstrøm, mener at Thoresens mannskap ikke er de største favorittene til å gå til topp i serien denne sesongen.

- I utgangspunktet synes jeg Storhamar har et mer spennende lag. De har litt flere seniorspillere i posisjoner om det skulle oppstå skader. Oilers har fortsatt muligheten til å hente to utlendinger, og det er nok litt der usikkerheten ligger, forklarer Dahlstrøm.

Han tror Stavanger-laget har blitt skremt over hvor gode Storhamar har vært den siste tiden.

- Hvis Stavanger begynner å lukte at de vil slite med å holde førsteplassen, så tror jeg de kommer til å hente. Da tror jeg de har, med historikken fra de siste årene, muligheten til å knekke Storhamar-koden, forteller Dahlstrøm.

- Så du holder Storhamar som favoritter til seriegullet?

- Ja, men det er jevnt. Så tror jeg at hvis Oilers henter én eller to spillere, så får dem akkurat det som trengst til å gå forbi. Det er marginalt, men det kommer til å bli jevnt.

Flere kan overraske
Han er meget glad for at Stavanger nå endelig har fått en sterk utfordrer i kampen om seriegullet.

- Det er deilig at man gå inn i en sesong hvor det er to lag som er så jevne. I årr er det ikke noe å snakke om en gang. I år blir Stavanger utfordret, forklarer Dahlstrøm, som også tror Lørenskog fort kan overraske og henge med helt i toppen i år.

Thoresen deler Dahlstrøms spådommer om hvilke lag som kommer til å kjempe i toppen i år, og han tror også Sparta kan slå godt fra seg.

- Jeg tror både Lørenskog og Sparta, sammen med oss og Storhamar vil kjempe i toppen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.