*Nettavisen* Sport.

- Det er helt uaktuelt

FREMGANG: Henrik Kristoffersen forventer å gjøre en bedre sesong i år enn fjorårssesongen. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Henrik Kristoffersen forventer en bedre sesong enn fjorårssesongen.

Alt annet enn framgang fra fjorårssesongen er uaktuelt for Henrik Kristoffersen.

20-åringen er et av alpinistenes nyeste stjerneskudd. Sist sesong klinket han blant annet til med bronse i slalåm i OL i Sotsji.

Totalt seks ganger endte han på pallen, fem i slalåm og én i storslalåm. Hans første og hittil eneste verdenscupseier kom i slalåm i Schladming 28. januar i år.

- Jeg vil ikke være noe dårligere enn i fjor, det er helt uaktuelt. Jeg må ha framgang. Det må jeg. Jeg hadde et ekstremt bra år sist, men jeg jobber hver dag for å bli bedre. Det kan bli morsomt i år også. Det kan det, sa Kristoffersen da NTB snakket med ham på Hotel Regina i Sölden fredag kveld.

Der var det norske landslaget samlet, inkludert skadde Aksel Lund Svindal.

Ingen slalåmekspert
Søndag åpner verdenscupen tradisjonelt med storslalåm på breen ovenfor Sölden. Henrik Kristoffersen er sammen med Leif Kristian Haugen regnet som Norges sterkeste kort da. Resultatene fra sist sesong viser at Kristoffersen kan mer enn å kjøre slalåm. Det er han klar på selv også.

- Det er absolutt ikke sant at jeg er slalåmspesialist. For meg er slalåm og storslalåm akkurat like viktig.

- Er det aktuelt for deg i framtida å kjøre noe annet enn slalåm og storslalåm?

- Det kan selvfølgelig være aktuelt, men det blir nok noen år til. I hvert fall utfor. Super-G er en helt annen sak. Det får vi nesten ta med tida.

Intet forsvar
- Hvordan ser du på denne sesongen? Føler du at du har noe å forsvare?

- Du har aldri noe å forsvare før du står med kula i hånden som bevis på at du har vunnet verdenscupen. Det er da du eventuelt har noe å forsvare. Før det er det bare angrep. Jeg føler absolutt ikke at jeg har noe å forsvare.

- Hvilke resultatmål har du satt deg for sesongen?

- Jeg har ikke satt meg noen resultatmål. Hvis jeg kjører bra på ski får jeg de resultatene jeg fortjener. Det får jeg for så vidt om jeg kjører dårlig også. Hvis jeg kjører mitt livs renn og blir nummer ti, er det ikke så mye jeg får gjort med det. Da må jeg bare trene mer og jobbe hardere.

- Det ryktes om en tilnærmet perfekt sesongoppladning for teknikkjørerne?

- Ingenting er optimalt. Det optimale og perfekte finnes ikke. Det finnes alltid ting som kan bli bedre. Jeg tror vi er ganske bra i rute, og så får vi se på søndag, sa Kristoffersen. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.