RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Neste år kan Mats Zuccarello bli VM-aktuell, og nordmannen kan spille World Cup for Europa om han blir tatt ut.
Neste år kan Mats Zuccarello bli VM-aktuell, og nordmannen kan spille World Cup for Europa om han blir tatt ut. Foto: Maddie Meyer (Afp)

- Det er ikke engang sikkert jeg kommer med på laget

Sist oppdatert:
Kan spille World Cup for Europa neste år.

Neste år kan Mats Zuccarello bli VM-aktuell, men ikke nødvendigvis i rødt, hvitt og blått.

Forrige uke ble det klart at NHL vil bringe tilbake World Cup of Hockey neste sesong under et nytt format.

Oppsettet er kontroversielt.

I stedet for å ta med de åtte beste landslagene i verden har NHL bestemt seg for å ta med de seks beste.

De to siste lagene vil bli to slags All-Star lag hvor det ene har spillere fra mindre hockeynasjoner i Europa, og det siste har spillere fra Canada og USA som er under 23 år.

Det har blitt spekulert om det vil bli mye entusiasme rundt et All-Star lag fra Europa uten nasjonalfølelsen man har for eget landslag. Zuccarello forteller Nettavisen at hvis valget sto mellom et europeisk lag og Norge ville han valgt sistnevnte.

- Ja, helt klart, sier Zuccarello til Nettavisen.

Nordmannen legger også til at han ikke har gjort seg så mange tanker om det nye formatet.

- Jeg tenker ikke så mye på det akkurat nå. Det er lenge til og det er ikke sikkert jeg kommer med på laget engang, sier Zuccarello til Nettavisen.

Kritisk
Med det nye formatet håper NHL at de kan tilby en turnering som har et høyere nivå enn OL, og med enda flere NHL-stjerner.

Mats Zuccarello er nevnt som en av de som vil være selvskrevne på et europeisk lag som ikke vil ha noen finske, russiske, svenske eller tsjekkiske spillere.

Landslagssjef Roy Johansen er i New York denne uken for å se Zuccarello spille. Han stiller seg skeptisk til det nye formatet.

- World Cup har jo vært en suksess tidligere. Jeg er litt skeptisk til det europeiske laget, og det å spille for Europa i stedet for å spille for landet sitt. Men det er klart for de gutta som blir tatt ut så vil det jo være en opplevelse, sier Johansen til Nettavisen.

OL-deltagelse
Hvis den nye World Cup of Hockey er en suksess kan det bety slutten på OL-deltagelse for NHL-spillere.

Det er ikke akkurat noen hemmelighet at NHL misliker sterkt å avbryte sesongen i to uker for å sende stjernespillerne sine til en turnering der de risikerer å bli skadet kun noen måneder før NHL-sluttspiller begynner.

- OL er jo en diskusjon for NHL hver gang det er OL. Det er forhandlinger, og de er livredde for å ta pause i NHL, sier Johansen til Nettavisen.

Det kan i så fall bety slutten på OL-deltagelse for Zuccarello, men han holder fortsatt på håpet om at NHL vil la spillerne reise til lekene.

-Det er klart OL er stort, man vil jo være med der. Men nå er jo ingen avgjørelse tatt. Det får vi ta når den tid kommer eventuelt, sier Zuccarello til Nettavisen.

New York Rangers spiller sin neste kamp natt til søndag mot Carolina Hurricanes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere