RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det er ikke mer å undersøke

FRAKTET BORT: Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble kjørt til sykehus etter ulykken i Holmenkollen.
FRAKTET BORT: Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble kjørt til sykehus etter ulykken i Holmenkollen. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)
Avviser dårlig sikkerhet i Holmenkollen.

Det var under tremila i Holmenkollen søndag at Astrid Uhrenholdt Jacobsen mistet kontrollen i en bakke, dundret inn i en stolpe og skadet seg.

Dermed er sesongen trolig over for Jacobsen. Hun pådro seg et slag i hodet, et slag i hoften og et slag i skulderen på grunn av ulykken.

Arrangøren i Holmenkollen vil imidlertid ikke være med på at løypen var for dårlig sikret under konkurransen søndag og mener dette var en ren ulykke.

Daglig leder i World Cup Holmenkollen Kristin Vestgren Sæterøy sier til VG at de forhåndsregler som skal tas hadde blitt tatt og at det heller ikke er funnet noe svikt i sikkerheten i etterkant av ulykken med Uhrenholdt Jacobsen.

-Området var sikret, det var polstring på stolpen og juryen har vært gjennom det og sett etterpå. Så det er ikke noe mer å undersøke, sier hun til avisen.

Sæterøy sier også at det sto et sikkerhetsnett på ulykkesstedet og at dette tok imot løperen. Hun mener det er normalt at sikkerhetsnettet gir etter, som det gjorde i dette tilfellet, når en løper kommer i såpass stor fart.

Også landslagssjef Vidar Løfshus sier seg enig i at sikkerheten var god nok.

- Sikkerheten er som regel veldig godt ivaretatt og vi kan ikke polstre hele løypa. De fleste har kjørt denne bakken x antall ganger på rulleski og senere på ski. I Sotsji kjørte vi over 80 kilometer i timen ned i blå løype. Det er alltid noe som kan oppleves som farlig, sier Løfshus til VG.

Ifølge Dagbladet skal juryen allerede før fallet til Jacobsen ha jobbet for å utbedre sikkerheten på stedet der den norske jenta falt og skadet seg.

- Noen lagledere ba oss før start å passe på svingene og utforbakkene, i samsvar med de punktene juryen selv hadde observert, sier rennleder Arne Sandvold til avisen.

Sandvold sier videre at det ble gjort en fire-fem utbedringer på løypen rett før start, blant annet i den bakken der Jacobsen falt. Han beskriver at bakken var skarp og småisete, før utbedringene ble gjort.

Også under OL i Sotsji kom Uhrenholdt Jacobsen i fokus, da hun mistet broren rett i forkant av mesterskapet. Hendelsen preget både Jacobsen og de andre på det norske landslaget sterkt.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere