RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det er jeg nødt til å gjøre noe med

HVILER IKKE: Martin Johnsrud Sundby og Simen Østensen under trening på Sognefjellet 4. juni. Smørstabbtindene og leirbreen i bakgrunnen.
HVILER IKKE: Martin Johnsrud Sundby og Simen Østensen under trening på Sognefjellet 4. juni. Smørstabbtindene og leirbreen i bakgrunnen. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Martin Johnsrud Sundby vet hva han må forbedre foran neste sesong.

SOGNEFJELLET (NTB): - Jeg har trent helt jævlig, da, er det kontante svaret til Martin Johnsrud Sundby på hvordan han skal forsvare og følge opp den knallsterke sesongen han hadde sist sesong.

Da vant han Tour de Ski, flere enkeltrenn, sesongavslutningen i Falun og verdenscupen sammenlagt for å nevne noe.

«Bare» en bronsemedalje i OL er det som gnager.

Røa-løperen vet at han blir en mann alle vil holde et ekstra hardt øye med i sesongen som kommer.

Det har han merket allerede under den første pågående treningssamlingen på Sognefjellet.

- Folk er på hogget, altså, og jeg blir stresset, jeg også. Derfor har jeg kanskje trent mer enn planlagt i mai. Vi har fått inn mange tøffinger på laget i år, og jeg må stå på, jeg også, sier Sundby til NTB.

Tøffinger

- Hva synes du om tøffingene? Du har fått inn en god kamerat i form av Simen Østensen? Chris Jespersen og Simen Andreas Sveen er andre nykommere.

- Det er litt som fryktet på forhånd. De øktene der vi i fjor kunne slappe av å cruise litt igjennom, de blir tøffere i år. Jeg kommer til å få store utfordringer gjennom sommeren og høsten, og forhåpentlig blir jeg en bedre skiløper av det. Det var også litt av det jeg drømte om da vi fikk inn Simen på laget. Jeg er kjempeglad for at vi har fått en sterk treningsmaskin inn.

- Du er kanskje den skiløperen i verden som har utviklet deg mest i moden alder, først ved å lære deg å skøyte og deretter ved å lære deg å spurte. Hva skal du lære deg i år?

- Jeg kan fortsatt bli en mye bedre avslutter slik at jeg kan vinne skirenn og ikke bare bli nummer tre eller to, og jeg må avgjøre disse spurtduellene som jeg også tapte sist sesong. Det blir helt klart et fokusområde, samtidig som distansene i Falun-VM kverner og går i hodet.

-Jeg så på femmila i Holmenkollen i mars at jeg har et stort område å ta tak i når det gjelder staking. Det er jeg nødt til å gjøre noe med, samtidig som marsjfarta i skøyting må økes. De andre utvikler seg de også, og jeg må forbedre toppfarten min. VM går i lavlandet, og det er en helt annen fart i lavlandet enn i høyden.

Planer

Sundby tar ikke lett på detaljer. Sesongopplegget virker rimelig klart.

- Det blir mye løp i år som i fjor. VM er hovedmålet og verdenscupen sammenlagt er viktig. Jeg har lyst på en sesong der jeg er jevnt sterk og når toppformen i VM. Jeg håper å treffe enda mer både med form og taktikk i VM enn jeg gjorde i OL i Sotsji.

- Det ligger an til en tøff periode i forkant av VM med både Tour de Ski, og renn på normalt kalde steder som Otepää, Rybinsk og NM på Røros. Der har du hatt dine utfordringer tidligere?

- Det blir utfordrende. Jeg har lagt både en plan A, plan B og plan C, og så får vi se hvordan det utvikler seg. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere