RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det er kjedelig å være med inn til spurten for så å bli sistemann

Chris Jespersen håper landslagets nye trener kan gjøre ham raskere i spurten.
Chris Jespersen håper landslagets nye trener kan gjøre ham raskere i spurten. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)
Chris Jespersen er tilbake for fullt etter at han opererte bort mandlene.

Langrennsløperen Chris Jespersen (31) håper landslagets nye trener Tor-Arne Hetland kan bli hans redningsmann kommende sesong. 

31-åringen fra Skånevik har sett seg lei av å bli slått på oppløpet av sterke spurtere, men nå skal han jobbe tett med olympisk mester i sprint Hetland for å få opp farten.

Tor-Arne Hetland er ansatt som ny landslagstrener for langrennslandslaget.

- Jeg har tenkt til å bli litt kjappere. Nå har vi fått inn Hetland på laget, og han er jo tidligere sprinter. Det blir veldig inspirerende å lære av ham, sier Jespersen til Nettavisen.

- Det er kjedelig å være med inn til spurten for så å bli sistemann. Jeg har lyst til å prøve å gjøre noe med det, forklarer landslagsstjernen.

Flytter til Trondheim
Tor-Arne Hetland flytter i sommer til Trondheim hvor han skal starte jobben som landslagstrener.

Jespersen er glad for at landslagsløperne som er bosatt i Trønderlag ikke lenger må helt til hovedstaden for å få det beste tilbudet.

- Det er supert for oss som er i Trondheim. Før har det vært de i Oslo som har hatt best tilbud, men nå ser det bra ut for oss også, sier Jespersen.

- Jeg håper han pisker meg gjennom hele sommeren og høsten. Det trengs.

Slet med sykdom
31-åringen fra Skånevik fikk ingen drømmestart på landslagskarrieren forrige sesong. Som i tidligere sesonger, hadde Jespersen problemer med å holde seg helt frisk over lenger perioder, noe som gikk utover resultatene.

Til slutt så 31-åringen seg lei av alle sykdomsproblemene, og i vår opererte han bort mandlene, i håp om at det skal hjelpe ham. 

IKKE SLIK HAN HÅPTE: Chris Jespersen hadde stor forhåpninger i forbindelse med forrige sesong, men sykdom skapte problemer for 31-åringen.

Kun få uker etter operasjonen er han allerede positiv.

- Det har gått veldig fint etter operasjonen. Jeg føler egentlig at pusten er litt bedre, men det er hovedsakelig det at jeg skal holde meg frisk som er greia bak dette. Det gjenstår å se om det hjelper, men det kjennes bra nå i hvert fall, forklarer Jespersen.

Etter noen uker på sofaen etter operasjonen, er han tilbake for fullt i trening. Nå er han klar til å gjøre jobben som kreves for å igjen kjempe om verdenscupseire.

- Tour de Ski er alltid et høydepunkt. Det er også en tremil i Davos. Jeg har gode erfaringer med å gå der, så det blir et naturlig mål. Skal jeg prøve å ta en verdenscupseier, er det historisk sett der jeg har best mulighet til å gjøre det. Jeg kommer til å alt for å gjøre det bra der, sier Jespersen.

- Det gjelder bare å holde seg frisk i vinter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere