RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det er mulig å forvente noe stort neste år

Landslagssjef Sondre Skarli sammen med Sverre Lunde Pedersen.
Landslagssjef Sondre Skarli sammen med Sverre Lunde Pedersen. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Skøyte-Norge drømmer om ny gullalder.

Norge skal tilbake på toppen av skøytetronen. Da må nye sponsorer komme på plass for å støtte satsingen.

Etter jubelhelgen i Calgary, med to norske bronsemedaljer i allround-VM, lover landslagstrener Sondre Skarli mer moro på isen framover.

- Neste år blir vi mye sterkere. Det er jeg sikker på. Vi skal fortsette i samme sporet med de treningsmetodene vi har prioritert, og nå skal vi komme i gang enda tidligere. Det er mulig å forvente noe stort neste år og ikke minst i OL i 2018, sier Skarli til NTB.

- Vi er i ferd med å skape et lag der mange presterer. Vi skal skape toppidrettskulturen som er nødvendig å ha for å bli en stor nasjon igjen. Vi viser i helgen at Norge er på vei tilbake på skøytekartet for alvor.

Stor bredde

Skarli er i ferd med å få et slagkraftig landslag. I helgen tok Ida Njåtun og Sverre Lunde Pedersen sine første internasjonale mesterskapsmedaljer. I tillegg har sprinterne Espen Aarnes Hvammen og Håvard H. Lorentzen vist seg fram. Neste sesong er det også håp om at Håvard Bøkko kan være tilbake i godt, gammelt slag etter kneproblemene.

- Det har vært en veldig god lagfølelse og bra fighting på trening gjennom hele sommeren. Mange har tatt et steg videre. Når vi får Håvard tilbake i toppform og Simen (Spieler Nilsen) utvikler seg videre, får vi et sterkt lag som drar hverandre opp til flere gode resultater, tror Sverre Lunde Pedersen.

Ida Njåtun gleder seg også over framgangen. Søndag overrasket hun både seg selv og alle andre med å ta første norske medalje på kvinnesiden i et allround-VM på 35 år.

- Det er et godt tegn på at vi gjør mye riktig. Jeg får det til, og flere av gutta begynner å bli skikkelig gode – med Sverre helt i toppen. Vi er et lag som er på vei oppover, men viser at vi allerede er veldig sterke. Jeg tror de neste årene blir lyse, sier Njåtun til NTB.

Sparebluss

Vinterens sterke resultater er ikke minst imponerende med tanke på den økonomiske situasjonen i Norges Skøyteforbund. Landslagstrener Skarli håper noen nye sponsorer vil komme på banen for å sikre satsingen videre.

- Jeg kan ikke skjønne om ikke noen sponsorer vil bli assosiert med et så fremadstormende lag som dette. Vi må ha inn mer penger enn det vi har hatt i år. Vi har levd på oppsparte midler og er nødt til å få inn mer. Vi er avhengig av å få en generalsponsor, som kommer så fort som mulig, så vi får lagt planene for neste sesong slik at vi kan satse sånn som vi trenger for å ta det neste steget.

Sverre Lunde Pedersen håper også landslagets medgang kan sørge for at de får litt økonomisk hjelp til satsingen.

- To medaljer er helt topp for norsk skøytesport. Forhåpentlig får vi på plass noen sponsorer så vi kan satse for fullt neste sesong, sier 22-åringen.

Sesongen er ennå ikke helt over for Pedersen og co. Fortsatt gjenstår NM enkeltdistanser i Stavanger og verdenscupavslutningen i tyske Erfurt. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere