*Nettavisen* Sport.

- Det er uvirkelig! Er det virkelig sant?

MÅLSCORER: Christian Larrivee scoret ett av målene for Storhamar. Her på et arkivbilde.

MÅLSCORER: Christian Larrivee scoret ett av målene for Storhamar. Her på et arkivbilde. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Norsk hockeybragd i Champions League.

22.09.15 22:46

SALZBURG - STORHAMAR 1-3:

Storhamars iskrigere slo det østeriske laget Salzburg i hockeyens Champions League tirsdag kveld med knallsterke 3-1 borte.

Det betyr at det norske laget har et godt utgangspunkt før returkampen den 6. oktober på Hamar. Jacob Berglund, Christian Larrivee og Alexander Reichenberg scoret målene for Storhamar på fremmed is.

- Uvirkelig
Hamar-laget ledet 2-0 etter to perioder, men ble satt under massivt press av vertene i store deler av kampen. Disiplin og innsatsvilje gjorde imidlertid sitt til at hamarlaget lenge holdt unna. Først i tredje periode reduserte østerrikerne, men mot tampen satte gjestene sitt tredje.

Tidligere Storhamar-spiller og ekspert Ole Eskild Dahlstrøm måtte nesten klype seg i armen for å fatte at resultatet var sant.

- Utgangspunktet med to måls margin på bortebane er helt uvirkelig. Det er slik at jeg blir liggende våken og gruble på dette i natt; er det virkelig sant? Jeg må vel stå opp og lese Nettavisen for å se at det er sant, sier en munter Dahlstrøm over telefon til Nettavisen tirsdag kveld.

- En bragd
Han er svært imponert over jobben hamarlaget gjorde på bortebane, men påpeker at jobben langt fra er gjort og at det skal spilles én kamp til.

- Dette er en bragd, men det er best av to matcher. Storhamar er helt avhengig av en oppfølger til denne kampen. Men med denne seieren setter de seg i en situasjon som er helt uvirkelig, sier eksperten.

- Hva gjør de riktig?

- De har litt flyt og riktig innstilling til kampen. Første periode er jevn og jeg følte at Storhamar hang godt med. Så kommer plutselig Salzburg ut i andre periode og kjører over dem. Da tenkte jeg at nå kommer det et mål imot og alt rakner. Men Storhamar har spillere som Berglund og han stikker «nepa» fram. Han setter 1-0 i undertall og det gjør noe med laget, du får mer fyr på peisen og så kommer 2-0 i power play ved Larrivee. Han setter pucken helt oppe i krysset, oppsummerer Dahlstrøm.

- De har også Oskar Østlund bak der, han står helt eventyrlig i mål. Norske lag i Europa er helt avhengig av en keeper som er så god som Østlund er i kveld. Han er i det umulige hjørnet, forteller eksperten.

- Voldsomt resultat
Tredje periode ble intens for gjestene fra Norge, men helt på tampen kunne altså Alexander Reichenberg lette litt på trykket.

- Det at de klarer å sette 3-1, like etter at motstanderen har satt en i kryss-stolpen like før, det tyder på at Storhamar er bra trent, de orker. 3-1 er et voldsomt resultat, 2-1 er litt smånervøst, men 3-1 er, ja, det er sånn at jeg ikke skjønner det en gang, forteller den tidligere landslagsspilleren.

- Hvor gode er Salzburg?

- De er gode. De har et bra tempo og hadde nok ventet å slå Storhamar lett, tenker jeg. De spilte en treningskamp mot Stavanger Oilers og vant 8-0 tidligere i år. De hadde nok ikke trodd de skulle tape for et norsk lag. Men de kan også slå tilbake, det er det ingen tvil om. Det blir en vanskelig kamp på Hamar 6. oktober, spår Ole Eskild Dahlstrøm.

- Bra standard
Dahlstrøm mener at prestasjonen til Storhamar tirsdag er et stort pluss for norsk hockey. Stavanger tapte for øvrig 3-0 i sin kamp tirsdag.

- Dette viser at den fysiske standarden i Getligaen er bra. Så kommer det an på økonomien hvor vidt lagene kan ha den bredden i stallen som er nødvendig for å hevde seg med de europeiske lagene. Stavanger har også den bredden, men burde nok hatt en eller to spiller inn for å være med å ta det ekstra steget opp, mener TV 2-eksperten.

Både Storhamar og Oilers spiller returkampene 6. oktober.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.