RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
KJEMPEKONTRAKT: Oscar Klefbom (22) fra Karlstad blir mangemillioner i NHL, og har trøbbel med å forstå lønnsnivået selv.
KJEMPEKONTRAKT: Oscar Klefbom (22) fra Karlstad blir mangemillioner i NHL, og har trøbbel med å forstå lønnsnivået selv. Foto: Rich Lam (Getty Images)

- Det er vanskelig å forstå at man skal få så mye penger

Sist oppdatert:
Svensk back fikk megakontrakt hos NHLs «mest spennende lag».

Oscar Klefbom sier det var lett å skrive under på ny kontrakt med Edmonton Oilers.

Og det er kanskje ikke så rart. Ifølge Expressen har nemlig 22-åringen skrevet sjuårig avtale med NHL-klubben.

Totalt er pakken verdt 230 millioner kroner.

- Det er vanskelig å forstå at man skal få så mye penger, sier Klefbom til den svenske avisen.

- Her går man inn på klubbkontoret og det tar to minutter å sette navnetrekket på kontrakten, og så er man garantert så mye penger, forteller Klefbom.

Solid forlengelse

Forrige sesong var hans første hele i NHL. Da sto Klefbom for 20 poeng (2 mål, 18 assist) i løpet av 60 kamper.

Både han og Oilers slet med det defensive spillet forrige sesong, men klubben har fortsatt stor tro på svensken, som ble pekt ut som 19. spiller i NHL-draften i 2011.

Backen skrev sin første kontrakt med Edmonton i 2012. Da spilte han svensk elitehockey for Färjestad i hjembyen Karlstad. 

Tradisjonsrike Edmonton Oilers vant Stanley Cup (NHL-sluttspillet) hele fem ganger i perioden 1984-1990, men har slitt de siste sesongene.

Storlag i emning

Likevel har nedturene de siste åra har brakt noe godt med seg. Laget fra Alberta-provinsen har sikret seg en rekke store talenter og ser ut til å gå mot en langt lysere framtid.

Fire av de siste seks sesongene er det Edmonton som har fått førstevalget i NHL-draftene.

Med spillere som Taylor Hall (23) og Ryan Nugent-Hopkins (22) godt etablert i ligaen, og valget av megatalentet Connor McDavid (18) i årets draft, har laget et solid grunnlag for å kunne løfte seg mot gamle høyder.

Klubben der legenden Wayne Gretzky spilte seg inn på ishockeyens stjernehimmel har også sikret seg flere rutinerte forsterkningener foran  kommende sesong.

Inn er blant andre den tidligere San Jose Sharks-treneren Todd McLellan og tidligere New York Rangers-målvakt Cam Talbot kommet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere