*Nettavisen* Sport.

- Det kan gå på selvtilliten løs

SPENT: Martine Ek Hagen er spent på hva hun kan få til denne sesongen. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Martine Ek Hagen om treningsøktene med Johaug og Bjørgen.

BEITOSTØLEN (Nettavisen): Det har lenge vært knyttet store forventinger til 23 år gamle Martine Ek Hagen fra Ytre Enebakk.

Etter at hun tok tredjeplassen på 10-kilometeren under åpningsrennet på Beitostølen for to år siden, sammenlignet langrennssjef Åge Skinstad 23-åringen med en ung Therese Johaug.

Forrige sesong ble imidlertid preget av nedturer og sykdom for Ek Hagen.

Klikk på bildet for å forstørre.

3. PLASS. Martine Ek Hagen kom på tredjeplass på 10-kilomteren på Beitostølen i 2012. Fredag er hun på startstreken igjen. Foto: Simen Lønning (Nettavisen)

Likevel viste landslagsledelsen i vår hvilken tro de har på 23-åringen da de valgte å flytte henne opp på øverste nivå.

- Det året jeg hadde i fjor var en nedtur. Jeg hadde et virus hele høsten. Jeg kjente at da jeg var ferdig med sesongen at «det her var for dårlig», men så kom jeg med på landslaget og det er jeg veldig glad for. Nå ligger alt til rette for meg. Jeg har unngått sykdom, så nå gjelder det bare å kjøre på, sier en optimistisk Ek Hagen til Nettavisen.

Treningene med Bjørgen og Johaug
I sommer og høst har hun trent med verdens beste langrennsløpere i Marit Bjørgen og Therese Johaug.

- Det kan gå på selvtilliten løs. Det er utrolig sterke jenter på alle områder. Man må bare tenke positivt og ta med seg alt som er bra. Nå kjenner jeg på det å være på lag med verdens beste utøvere hver eneste dag, forteller Ek Hagen.

- Hvordan er det å trene med Bjørgen og Johaug?

- Jeg har ikke noe forventning før en intervalløkt om at jeg skal slå dem, men jeg vet hvor jeg skal ligge, og hva som er bra for meg. Det er bare viktig å ha fokus på seg selv og glemme alle andre. En intervall er også noe helt annet enn et skirenn. På en intervall hvor vi løper opp en slalåmbakke med staver, er Therese helt rå. Jeg kan ikke legge opp selv om jeg ikke ser henne. Det blir bare for meg å fokusere på de riktige tingene. Jeg liker å tro at jeg fortsatt har noen år på meg, sier 23-åringen.

Stolt Weng
På landslaget har Ek Hagen også igjen blitt lagvenninne med barndomsvenn og tremenning Heidi Weng.

Det gleder Ek Hagen.

- Vi er som søsken. Vi har ikke noe filter når vi snakker, humrer hun.

- Heidi er en trygghet. Hun virker kanskje ikke som stødigheten selv utad, men det er veldig trygt og godt å ha henne der. Vi har vokst opp sammen og har vært på lag lenge, så det er egentlig ganske stort å tenke på at vi nå er på samme landslag, forklarer 23-åringen.

Jenta fra Ytre Enebakk synes det har vært gøy å se på venninnen som har banet vei for henne og andre yngre langrennsløpere de siste årene.

- Hun er helt rå. Hun kan virke helt ute av form, umotivert og alt er galt før start, men så er det noe som skjer, og da er det fullt fokus. Hun har evnene til å ta ut alt, forklarer Ek Hagen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

LIKE: Martine Ek Hagen og Heidi Weng har vokst opp sammen. Nå er de lagvenninner på landslaget. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Stolt Weng
Også Heidi Weng er glad for å ha fått med Ek Hagen på landslaget.

- Jeg må si at jeg ikke tror det er mange små bygder som Ytre Enebakk som har to på et landslag. Det synes jeg er utrolig sterkt og utrolig moro å se at det går an, sier Weng til Nettavisen.

- Jeg tror vi har hatt glede av hverandre siden vi var små, og jeg tror vi har gjort mye riktig, sier Weng.

Ingen konkrete mål
Fredag stiller begge jentene til start på 10-kilometeren på Beitostølen.

Ek Hagen føler seg langt bedre i år enn forrige sesong, men ønsker ikke å legge unødvendig press på seg selv.

- Jeg gjør alt jeg kan for å bli bedre, men det vet jeg jo at alle andre gjør også. Jeg vil ikke fokusere på noe resultatmål denne sesongen, men jeg vil kjenne at jeg er mer stabil i forhold til i fjor. Nå har jeg gjort alt rett, så nå skal jeg ha stabil og god sesong, sier Ek Hagen.

Verdenscupen i langrenn starter neste helg i finske Ruka.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag