*Nettavisen* Sport.

- Det var en nedtur

MISSET: Tora Berger bommet fem ganger, dermed røk sammenlagtseieren i verdenscupen for den norske jenta. Foto: Anette Karlsen (NTB scanpix)

Fem bom ødela drømmen til Tora Berger.

11.04.14 11:14

Tora Berger måtte skuffet innse at finske Kaisa Mäkäräinen sikret seg sammenlagtseieren i den totale verdenscupen, etter at den finske jenta gikk inn til en 7. plass på fellesstarten i Holmenkollen.

Berger ville ha sikret seg sammenlagtseieren hvis hun hadde kommet seg i mål før sin finske rival, men Lesja-ekspressen pådro seg fem bom på standplass og gikk inn til en 14. plass.

- Sånn som jeg presterte i dag, så var det absolutt Kaisa (Mäkärainen) som fortjente «kula». Skal man vinne den må man prestere mye bedre enn det jeg gjorde på standplass, sa Berger til NRK etter rennet.

- Nedtur
- Det var en nedtur, sa NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith da Berger gikk ut fra siste skyting, og det var klart at Tora Berger var sjanseløs på sammenlagtseieren.

Anastasiya Kuzmina fra Slovakia vant for øvrig fellesstarten, foran slovenske Teja Gregorin og franske Marie Dorin.

Ann Kristin Flatland, som også legger opp etter sesongen, ble nest beste norske på 15. plass - 1,21 bak. Fanny Welle-Strand Horn endte på 20. plass - 1,57 bak Kuzmina. Tiril Eckhoff ble nummer 23 - 2,19 bak.

Legger opp
Nå legger Tora Berger skiskytterkarrieren på hylla. Rennene i Holmenkollen var hennes siste som profesjonell utøver.

Berger endte til slutt som nummer to i verdenscupen.

- Det har vært mange oppturer og nedturer, og jeg har fått oppleve veldig mye, forteller en gråtkvalt Tora Berger til NRK.

Hun ble ekstra rørt da foreldrene fikk ta del i TV-sendingen fra tribunen.

– De har spinket og spart så jeg og Lars har fått drive med det vi ønsker. Spesielt når det har gått tungt har de vært gode å ha, sier Tora Berger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag