*Nettavisen* Sport.

- Det var helt forferdelig

UTENFOR PALLEN: Tiril Eckhoff synes det var tungt å gå i Östersund. Foto: Geir Olsen (NTB scanpix)

Men Tiril Eckhoff ble positivt overrasket.

04.12.14 18:41

Tiril Eckhoff ble beste norske jente på kvinnenes 15 kilometer i svenske Östersund torsdag kveld. Eckhoff pådro seg totalt tre bom i løpet.

Det holdt til en sjuendeplass for 24-åringen.

Ingen kunne gjøre noe med hviterussiske Darja Domratsjeva. Stjernen fortsatte i samme form som sist sesong og vant rennet overlegent.

Domratsjeva skjøt to bom, men gikk fort på ski. Hun hadde den raskeste tiden av alle, kun truet av finske Kaisa Mäkäräinen som ble nummer to.

Valj Seremenko, fra Ukrainia, ble nummer tre. Hun skjøt feilfritt på alle fire skytinger, men var likevel 38,1 sekunder bak Domratsjeva i mål.

Den hviterussiske jenta var 15 sekunder raskere enn den finske jenta i sporet og rundt 28 sekunder raskere i mål totalt. Tiril Eckhoff holdt også bra fart i sporet og hadde fjerde beste langrennstid i Östersund.

Akkurat det overrasket Eckhoff.

- Det var helt forferdelig å gå i dag, kjempetungt. Jeg tenkte at nå må jeg bare komme meg hjem til Norge, men det er godt å høre at tiden var såpass bra. Men forholdene var ikke bra i dag, sier Eckhoff i intervju med NRK.

24-åringen skjøt feilfritt på de to første skytingene, men så kom feilene.

- Jeg er fornøyd med skytingen på stående, men jeg var ikke offensiv nok på liggende. Jeg prøver å stabilisere meg i toppen og klarer det bra.

Om den suverene vinneren sier Eckhoff følgende:

- En dag så kanskje jeg klarer å ta henne. Vi får håpe det.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag