*Nettavisen* Sport.

- Det var nær ved at jeg ikke orket mer

MYE SKADET: Kenneth Gangnes har jobbet hardt.

MYE SKADET: Kenneth Gangnes har jobbet hardt. Foto: Primoz Lovric (NTB scanpix)

Kenneth Gangnes var nær ved å gi opp.

To korsbåndskader truet karrieren til Kenneth Gangnes. – Hver gang han hoppet bra, skadet han seg. Mange ville sagt at «nok er nok», sier landslagssjef Alexander Stöckl.

26 år gamle Gangnes fra Kolbukameratene vant to sommerrenn i Russland sist helg. Nå kan den skadeforfulgte skihopperen komme til å prege verdenscupen til vinteren.

- Det er der du vil være med å prege resultatlistene, sier Gangnes.

Sterk i hodet

Men veien tilbake fra skademarerittet har vært tøff.

- Det var nære på at jeg ikke orket mer. Men jeg ville ikke gi slipp på drømmen, sier Gangnes til NTB.

- Du må bare stå opp og gyve løs igjen. Jeg vet hva som kreves, men i en periode følte jeg at jeg måtte trene dobbelt så mye som de friske for å henge med, sier totningen.

Landslagssjef Stöckl tok i vår med Gangnes på A-landslaget.

- De som har jobbet med ham lenge, fortalte meg at Kenneth ville hoppe på høyt internasjonalt nivå skadefri. Og det er akkurat det han har gjort i sommer, sier en imponert Stöckl.

- Han er sterk i hodet som kommer tilbake. Det er ikke lett å kjempe seg tilbake etter to korsbåndskader, sier østerrikeren.

Tror kneet holder

Spørsmålet mange stiller seg er om kneet ryker på nytt.

- Sånn kan jeg ikke tenke, da kunne jeg like gjerne gitt meg nå. Det er ingen frykt der, for det som er gjort, skal være så solid at kneet holder, sier Gangnes.

- Nei, jeg tror ikke kneet hans skal ryke igjen. Det frykter vi ikke. Han følges likevel tett av fysioterapeut og lege. Av og til får han vondt i kneet etter store belastninger, men det er helt vanlig etter korsbåndskader. Det er ingen grunn til uro, sier Stöckl til NTB.

Stabil topp 20

I 2012 havnet Gangnes på 11.-plass i hoppukeavslutningen i Bischofshofen.

- Det blir en spennende vinter. Fortsetter Kenneth som i sommer, blir det topp ti-plasseringer i verdenscupen, tror Stöckl.

- Det er godt innenfor mitt mål. Jeg vil henge med i verdenscupen. Jeg håper å være stabilt med blant de 20 beste hele veien. Men jeg har drept for mange sesonger med høye mål, sier 26-åringen selv.

Verdenscupen starter i tyske Klingenthal 21. november. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.