*Nettavisen* Sport.

- Det var nok lurt

KLAR: Patrick Thoresen er godt forberedt før en ny sesong. Foto: Carina Johansen (NTB scanpix)

Patrick Thoresen bedre forberedt enn noen gang.

- De var nok lurt å stå over det mesterskapet. Jeg har fått trent på det jeg skulle, og de siste seks ukene har vært knallharde. Det skal bli godt å komme i gang med å spille kamper igjen. Kamper som virkelig gjelder, sier Patrick Thoresen til NTB.

SKA St. Petersburg ble tidlig slått ut av KHL-sluttspillet av Jonas Holøs' Lokomotiv Jaroslavl. 4. september innleder de to sesongen med møte i St. Petersburg.

To dager senere tar St. Petersburg imot det ferske KHL-laget Sotsji, mens Dinamo Minsk og landslagsmålvakten Lars Haugen er motstander i den tredje kampen, også den hjemme, 8. september.

Skadefri

- Jeg har gått skadefri og har kanskje aldri vært i bedre form enn denne sommeren. Derfor var det greit å komme til St. Petersburg igjen og kunne gå rett på hardtreningen, sier Thoresen.

Thoresen har fått tilbake sine gamle trener, den russiske ishockeylegenden Vjatsjeslav Bykov. Nordmannen spilte også under Bykov i sine to sesonger i Salavat Julajev, hvor de vant KHL-sluttspillet i 2011.

– Vi har fått Bykov til laget etter flere utenlandske trenere, og han har nok tilført mer harmoni i laget. Selv om vi bygger oss opp og tenker litt langsiktig, så er jo naturligvis sluttspillet et mål for oss, sier 30-åringen.

Gleder seg til landslagsspill

Thoresen er også positiv til at Roy Johansen fortsetter som norsk landslagssjef.

- Ettersom kanskje alternativene som ishockeyforbundet hadde til Johansen var opptatt, så er det jo greit at han fortsetter. Jeg ser fram til å spille på landslaget igjen. Hvis jeg blir tatt ut, da, sier Thoresen.

Norge spiller elite-VM i Ostrava i mai og skal møte Russland, USA, Finland, Slovakia, Slovenia, Danmark og Hviterussland i sin gruppe. De fire beste fra gruppen går til kvartfinale. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag