*Nettavisen* Sport.

- Dette betydde veldig mye for oss

SLO RIVALEN: Vålerenga vant 4-3 over Stavanger Oilers på borteis lørdag. Her fra forrige møte mellom de to lagene. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Vålerenga slo Oilers i Stavanger.

28.02.15 22:11

STAVANGER OILERS - VÅLERENGA 3-4:

Vålerenga viser at laget mener alvor før sluttspillet. Lørdag tok gjestene fra Oslo tre poeng da de vendte kampen og slo seriemester Stavanger Oilers 4-3 i en dramatisk kamp.

Det sto 3-3 til det gjensto 55 sekunder av kampen, men da dukket Rasmus Juell opp og avgjorde kampen til hovedstadslagets fordel.

Dermed står Vålerenga med åtte seirer på de ti siste kampene, og etter en meget skuffende sesongstart har laget funnet formen til sluttspillet.

- Oilers har avgjort serien og har ingenting å spille for, men dette betydde veldig mye for oss. Vi har ikke hatt en bra sesong, og denne seieren hjelper på selvtilliten før sluttspillet, sa Vålerengas Morten Ask ifølge Stavanger Aftenblad.

Landslagsspilleren bidro med scoring, Vålerengas tredje.

Avgjorde mot slutten
Oilers ledet 2-0 allerede tidlig i kampen etter mål av Tommy Kristiansen og Kristian Forsberg, men storscorer Brian Ihnacak og Juell brakte balanse i regnskapet i midtperioden.

Ask ga VIF ledelsen fem minutter inn i sisteperioden, men Dan Kissel utlignet bare halvannet minutt senere.

Resten av kampen sto det og vippet, men da det så ut til å gå mot forlengning satte Juell inn vinnermålet.

- Menneskelig
Tapet var bare Stavangers tredje på hjemmebane denne sesongen.

- Det er jo menneskelig å ta litt lettere på det når vi har vunnet serien, men denne kampen betyr i seg selv ganske mye. Vi vil jo alltid vinne hver eneste kamp. Det er vinnerfølelsen som driver oss, sier Oilers-spiller Dennis Sveum.

Oilers er for lengst seriemester, mens Vålerenga har blandet seg inn i kampen om fjerdeplass og hjemmefordel i kvartfinalen, men da er laget avhengig av at Frisk Asker og Lørenskog avgir poeng i de to siste kampene. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.