- Dette betyr alt for meg

V-CUPENS DRONNING: Lindsey Vonn brukte ett renn på å kjøre seg inn igjen i konkurranseform. Lørdag var hun tilbake på toppen i utfor.

V-CUPENS DRONNING: Lindsey Vonn brukte ett renn på å kjøre seg inn igjen i konkurranseform. Lørdag var hun tilbake på toppen i utfor. Foto: Christophe Pallot/agence Zoom (Afp / Getty / NTB scanpix)

Øverst igjen - i sitt andre renn på neste to år.

07.12.14 09:37

Lindsey Vonn brukte ikke lang tid på innkassere sin første verdenscupseier etter comebacket.

Lørdag var amerikaneren uslåelig i utforrennet i Lake Louise.

Det var alpinstjernens første seier på 23 måneder. Der Vonn fredag kjørte inn til 8.-plass i sitt første løp på ett år, sto hun lørdag øverst på en helamerikansk seierspall.

30-åringen slo Stacey Cook med 0,49 sekunder, mens Julia Mancuso på tredjeplass var ytterligere åtte hundredeler bak.

- Jeg har kjempet så hardt for å komme tilbake der jeg er nå, på toppen av pallen. Dette betyr alt for meg. Det er ikke til å tro. En drømmedag, sa en jublende Vonn etter å ha sikret sin 60. seier i verdenscupen.

Nær rekord

Nå er hun bare to seirer unna å tangere rekorden til den østerrikske alpinlegenden Annemarie Moser-Pröll.

Vonn skadet seg voldsomt i et fall under fjorårets Schladming-VM. Hun skjønte raskt at kneet ikke tålte belastningen da hun på høsten samme år prøvde å komme tilbake fra skaden. Først nå er hun med for fullt.

- Jeg har aldri følt meg tilsidesatt. Jeg har fått mye støtte fra min familie og laget. Selvtilliten og troen har hele tiden vært der, sa Vonn.

Sejersted nummer 14

Lotte Smiseth Sejersted løftet seg etter fredagens utfor. Med en sterk avslutning kjørte hun inn til en 14.-plass. Sejersted endte 1,24 sekunder bak Vonn.

Det var Stabæk-alpinistens beste plassering i canadiske Lake Louise noensinne.

Ragnhild Mowinckel havnet på 32.-plass. Hun var i mål 2,8 sekunder bak vinnertiden. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.