*Nettavisen* Sport.

- Dette er ikke rettferdig

SKUFFET: Sjur Røthe får ikke gå femmila. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

En skuffet Sjur Røthe dro rett hjem fra OL da han ble vraket til femmila.

21.02.14 09:44

Klikk på bildet for å forstørre.

SOTSJI (Nettavisen): - Det blir greit å komme seg bort fra Sotsji. Det er ikke noe poeng å være her når jeg ikke er ønsket, sier Røthe til BT.

Fredag kom nemlig beskjeden om at det er Petter Northug, Martin Johnsrud Sundby, Chris Jespersen og Tord Asle Gjerdalen som får gå søndagens tradisjonsrike femmil for Norge.

Sjur Røthe ble vraket fra distansen, og vossingen skal ha blitt så skuffet at han pakket sakene sine og reiste hjem fra OL-byen.

- Ikke rettferdig
Han skulle opprinnelig være reserve, men nå må altså Norge stille uten reserver til distansen.

- Rettferdighet er en av grunnreglene mine, og jeg mener at dette ikke var rettferdig i det hele tatt, sier Røthe til BT.

Trener Trond Nystad bekrefter at Røthe ble skuffet og lei seg da beskjeden ble gitt.

– Han var veldig skuffet. Han hadde sett fram til dette, det var årets mål. Da han ikke fikk gå, klarte han ikke å holde fokus. Han sa at han gjerne skulle vært her, men i den tilstanden han er nå, kommer han ikke til å være en god reserve. Da var det bedre å dra hjem og nullstille for resten av sesongen, sier Nystad til NRK.

- Sjokkert
Ifølge BT er Røthe svært overrasket over at han ikke ble fjerdemann på laget, og overraskelsen skyldes blant annet at Røthe skal ha vunnet et testrenn som ble gjennomført torsdag i forrige uke.

- Jeg var overrasket og sjokkert. Jeg visste at Chris (Jespersen) og Martin (Johnsrud Sundby) selvsagt skulle gå. De er én og to i verdenscupen. Og Petter (Northug) er Petter. Det er veldig greit at han går. Men jeg mente at jeg var en klar fjerdemann på listen, sier Røthe til BT.

Les mer om uttaket til femmila her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.