RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dette er utrolig av Johaug

SEIER: Therese Johaug spurtslo Marit Bjørgen og vant lørdagens etappe i Tour de Ski.
SEIER: Therese Johaug spurtslo Marit Bjørgen og vant lørdagens etappe i Tour de Ski. Foto: Alessandro Trovati (Ap)
Sist oppdatert:
Ny norsk maktdemonstrasjon i Tour de Ski.

Den norske trioen Marit Bjørgen, Heidi Weng og Therese Johaug viste nok en gang sin styrke da de parkerte resten av feltet på lørdagens 10-kilometer i Tour de Ski.

Bjørgen, som har vært i en klasse for seg og vunnet samtlige etapper i touren så langt, måtte for første gang se seg slått da Therese Johaug spurtslo henne lørdag.

- Dette har vi aldri sett før! Det er utrolig av Johaug. Den hadde jeg ikke sett komme, kommenterte NRK-kommentator Jann Post, som var svært overrasket over at Johaug slo Bjørgen i en spurt.

Det er imidlertid mye som skal til for å frarøve Marit Bjørgen seieren i sammendraget. Søndag går hun ut to minutter og elleve sekunder foran Heidi Weng. Johaug følger så to miinutter og 50 sekunder bak Bjørgen.

- Aldri hatt så bra ski
Therese Johaug var naturlig nok glad da hun møtte pressen etter målgang.

- Jeg er virkelig glad nå - også over at jeg kan følge Marit i den bratte bakken. Hun har vist at hun er mye bedre enn meg der tidligere. På oppløpet hadde jeg så gode ski. Jeg tror aldri jeg har hatt så gode klassiskski noengang, sier Johaug i et intervju med FIS på NRK.

Dalsbygda-jenta var jublende glad over å være tilbake på toppen av pallen.

- Touren har vært litt opp og ned for min del, men i dag er jeg tilbake på toppen av podiet igjen. Jeg er så glad! 

SUVEREN: I sammendraget er Marit Bjørgen fremdeles suveren.


Tung for Kowalczyk
Justyna Kowalczyk holdt følge med de norske jentene i åpningen, men etter rundt tre kilometer måtte også polakken gi tapt.

Dermed kunne også nordmennene gjøre opp om bonussekundene seg imellom etter seks kilometer. Bjørgen så ut til å ville spare krefter, slapp Weng og Johaug foran seg og lot dem gjøre opp om spurtseieren underveis i løpet.

Johaug vant spurten og fikk dermed 15 bonussekunder, Weng fikk 12 og Bjørgen 10. Etter spurtduellen hentet Bjørgen kjapt opp spurtduellantene.

Det norske seiertoget holdt farten oppe og avstanden ned til Aino-Kaisa Saarinen, som lenge lå som nærmeste utfordrer, lå stabilt på rundt 40-50 sekunder.

I avslutningen viste Therese Johaug styrke og spurtslo Bjørgen.

ENDELIG: Therese Johaug vant lørdagens etappe.
Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere