- Dette var vårt høyeste ønske

Clas Brede Bråthen (t.v.) og Alexander Stöckl skrev onsdag under kontrakten som gjør Stöckl til landslagstrener i hopp fram til 2018.

Clas Brede Bråthen (t.v.) og Alexander Stöckl skrev onsdag under kontrakten som gjør Stöckl til landslagstrener i hopp fram til 2018. Foto: Claes-tommy Herland/skiforbundet (NTB scanpix)

Alexander Stöckl signerte ny kontrakt.

Alexander Stöckl fortsetter som norsk landslagstrener i hopp til etter OL i Pyongchang i 2018.

Det har i lengre tid vært klart at Norges Skiforbund ville komme til enighet med østerrikeren om en ny avtale, og onsdag signerte Stöckl.

– Jeg er veldig glad for å være i havn med kontrakten, og gleder meg til å jobbe for Norges Skiforbund den neste fireårsperioden. Det viktigste for meg i perioden fram til over OL i 2018 i Pyeongchang blir å videreutvikle det gode systemet som er startet i hopp-Norge, sier Stöckl.

– Ikke minst ser jeg også fram til å være med å bidra til å øke kompetansen rundt i hopp-Norge med gode trenerkurs og andre tiltak. Jeg ser fram til å utvikle stabilitet i toppidrettssatsingen, tilføyer 40-åringen.

Sportssjef Clas Brede Bråthen er glad for å østerrikerens signatur på plass.

– Vi er kjempefornøyd med å ha signert med Alexander fram til 2018. Dette var vårt høyeste ønske, og han er den beste hovedtreneren vi kan ha. Dette kommer vi til å se resultater av, sier han.

Stöckl overtok som norsk landslagstrener etter finske Mika Kojonkoski i 2011. I hans første sesong som sjef vant Anders Bardals verdenscupen sammenlagt, og året etter tok samme mann VM-gull i normalbakken i Val di Fiemme. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.