- En helt annen kropp, en helt annen kroppsfasong

I FORM: Petter Northug skal være i kjempeform før VM-sesongen.

I FORM: Petter Northug skal være i kjempeform før VM-sesongen. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

Petter Northug skal være i kanonform før VM-sesongen.

06.09.14 17:35

Det har blåst hardt rundt Petter Norhug det siste året. De sportslige resultatene har uteblitt, og det utenomsportslige har kommet i fokus.

Nå ser ting likevel ut til å gå rett vei, skal vi tro hans trener Stig Rune Kveen.

- Du ser en helt annen kropp, en helt annen kroppsfasong, enn han hadde etter de to månedene uten trening i fjor, forteller Kveen til Dagbladet i lørdagens papiravis.

Også på Northugs egen blogg, kan vi lese at hovedpersonen er frisk, skadefri, og trener godt.

Gullsesong?
Kveen mener Northug er i bedre form enn på veldig lenge. Han innrømmer at han ikke vet hvor god form Northug var i, i forbindelse med VM i Holmenkollen i 2011, men han er sikker på at dagens form ikke er langt ifra det den var den gang.

Treneren, som tok over før årets sesong, trente med Northug i perioder i fjor, og sier at man med det blotte øyet kan se at Northug er bedre trent i år enn før forrige sesong.

FØR: Petter Northug ser ikke lenger slik ut, skal vi tro trener Stig Rune Kveen. Foto: Fredrik Sandberg Scanpix (NTB scanpix)

I fjor ble oppkjøringen ødelagt av sykdom, og hele sesongen ble en stor nedtur for skikongen.

Med en god oppkjøring til årets sesong, har Kveen troen på at Northug skal slå godt fra seg i VM i Falun i februar. Han mener Northug nå har funnet dyret i seg, og at det kan hjelpe han på vei mot flere VM-gull. Mosvik-ekspressen har ni gull å skimte med fra tidligere verdensmesterskap.

Må bli enig med Skiforbundet
Det mangler likevel fremdeles underskrifter på avtaler som gjør at Petter Northug kan få gå verdenscupløp i år. Og selv om de aller fleste regner med at Northug og Norges Skiforbund blir enige innen sesongstart, er det alltid en liten tvil frem til underskriften er på plass.

Landslaget har satt en frist til 1. november for Northug til å skrive under på representasjonsavtalen med Norges Skiforbund.

Velger Northug, mot formodning, å ikke skrive under, sier Kveen at det vil bli satset på langløp. Å legge opp er ikke noe alternativ.

Å trene til langløp er litt annerledes enn å trene til et VM, så både fra Northugs side og fra Skiforbundets side ønskes en raskest mulig avklaring. Blir det ikke verdenscup på Northug, må dermed treningsopplegget endres raskt.

Trenger Northug
Den svenske langrennseksperten Tomas Pettersson sier til Dagbladet at Sverige trenger en Petter Northug i form til VM i Falun, og han håper Skiforbundet og Northug blir enige.

- Det ville vært et hardt slag for både arrangør og publikum om ikke Northug deltar. Man ønsker å se Petter Northug bli slått av svenskene i Falun, forteller han Dagbladet.

Petter Northug er for øyeblikket i Italia og forbereder seg til en ny sesong i langrennsporet.

På tross av all treningen, rekker Northug likevel å oppdatere sin Instagram-konto, både med Ice Bucket Challenge og treningsbilder.

HTML EMBED
HTML EMBEDNettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.