- En medalje ville betydd mye

SLÅR TILBAKE: Nina Løseth får en ny sjanse til å vise seg fram i lørdagens storslalåm.

SLÅR TILBAKE: Nina Løseth får en ny sjanse til å vise seg fram i lørdagens storslalåm. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Nina Løseth får en ny sjanse lørdag kveld.

14.02.15 16:00

Nina Løseth var skuffet etter at hun endte på 11.-plass under torsdagens storslalåmrenn i alpint-VM.

Den norske jenta lå på en lovende sjetteplass etter førsteomgang, men klarte altså ikke følge opp den prestasjonen i andreomgang.

Nå har hun imidlertid flyttet fokus over til lørdagens slalåm og håper å slå kraftig tilbake der.

- Jeg velger å fokusere på det positive fra storslalåmen, og tar med meg selvtillitten som jeg hadde på start. Nullstille gjorde jeg allerede 10 minutter etter rennet var ferdig, sier Løseth til Nettavisen.

- Du sier at du ikke ser på deg selv som medaljekandidat. Hvordan jobber du med å stenge forventningspresset ute? Klarer du det hundre prosent?

- Jeg håper det, jeg prøver å fokusere på mine arbeidsoppgaver og jobben jeg skal gjøre fra start til mål. Det hjelper ikke meg å fokusere på medalje eller resultater, det er uansett ikke noe jeg kan gjøre noe med før jobben er gjort.

Selv om Løseth ikke regner seg selv som en medaljekandidat, håper hun å gripe sjansen hun får i lørdagens renn.

- Jeg regner med at alle som har vært på pallen denne sesongen er regnet som en medaljekandidat og det er for så vidt et godt tegn. For meg er morgendagen full av muligheter og det gjelder å gripe dem.

- En medalje ville selvfølgelig betydd veldig mye, og en medalje rundt halsen er også en indikasjon på at man har gjort de riktige tingene over lengre tid.

Løseth ble nummer tre og tok sin første pallplass i verdenscuprennet i Zagreb tidligere i år.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.