RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- En utrolig deilig og viktig seier

Jostein Ekaas og lagkameratene kunne feire Stjernens firemålsseier over Lørenskog. Her fra en tidligere anledning.
Jostein Ekaas og lagkameratene kunne feire Stjernens firemålsseier over Lørenskog. Her fra en tidligere anledning. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Stjernen ydmyket Lørenskog.

Stavanger Oilers fikk en ti-poengs luke på toppen av eliteserien i ishockey da Stjernen sjokkerte ved å knuse serietoer Lørenskog hele 7-3 i Fredrikstad torsdag kveld.

Lørenskog tapte dermed terreng i kampen om seriegull, og det ser nå ut som om de heller må kjempe om de øvrige medaljene med Frisk Asker og Storhamar.

Stjernen tok Lørenskog fullstendig på senga og ledet 4-0 før det var spilt ti minutter.

Jostein Ekaas, Dan Nygård og Jordan George (2) scoret målene.

- Det var en utrolig deilig og viktig seier. Det var selvfølgelig veldig morsomt å score også, men jeg kunne scoret enda ett mål på tampen av kampen, forklarer Jostein Ekaas til lokalavisen f-b.no etter kampen.

- På den første scoringen min skjønte jeg ikke at pucken hadde gått inn. Den andre scoringen var ferdigscoret og jeg satt bare pucken i åpent mål, sier unggutten videre.

Sekunder før første periode var over fikk Lørenskog nytt håp da Knut Henrik Spets scoret, og etter hvilen reduserte bror Lars Erik Spets og Christian Söderström ytterligere i løpet av et par minutter.

Avgjorde med to kjappe

Da lå det en snuoperasjon i lufta, men to og et halvt minutt før annen periode var over scoret Ekaas sitt annet mål og Stjernens femte, dermed 5-3 etter to perioder.

I den tredje perioden ble det ikke noe comeback av Lørenskog, og i stedet avgjorde Lou Dickenson og Nygård kampen i løpet av et halvt minutt med lagets sjette og sjuende scoring.

7-3 mot Stjernen kan ikke beskrives som noe annet enn flaut for Lørenskog, og laget har mye å rette på før Stavanger Oilers kommer på besøk lørdag.

Tap der vil med nesten hundre prosent sikkerhet bety at drømmen om seriegull er over.

Bunnlagene knust

Ellers i eliteserien torsdag tok Frisk Asker en sterk borteseier mot Lillehammer. Hjemmelaget tok ledelsen gjennom Derek Arnold etter seks minutters spill, men Frisk utlignet fem minutter før første periode var over.

Etter en målløs annen periode, avgjorde Patrick Ulriksen kampen til fordel for Frisk et par minutter ut i den tredje.

Storhamar og Sparta slo oppskriftsmessig bunnlagene Kongsvinger og Manglerud Star henholdsvis 8-1 og 7-1 på bortebane.

Frisk og Storhamar er nummer tre og fire i serien, bare tre poeng bak Lørenskog. Sparta er på 5.-plass, åtte poeng bak dem igjen.

De øvrige sluttspillplassene innehas av Vålerenga, Lillehammer og Stjernen. Manglerud Star og Kongsvinger er for lengst hektet av. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere