*Nettavisen* Sport.

- Endelig gikk det bra på skytebanen

OPPTUR: Skytingen gikk plettfritt for Tora Berger, men fikk ikke like god klaff på langrennet i Kontiolahti. Foto: Heikki Saukkomaa / Ap Photo / NTB scanpix

Men Tora Berger ble slått grundig i løypa.

15.03.14 16:04

Berger skjøt feilfritt på lørdagens skiskyttersprint i finske Kontiolahti, men farten i sporet holdt ikke helt til en ny verdenscupseier for den norske veteranen.

Hjemmefavoritten Kajsa Mäkäräinen vant rennet, til tross for at hun pådro seg et bomskudd på liggende skyting. Finnen hadde suverent beste langrennstid i konkurransen.

Ut fra den andre skytingen var det bare et tidelssekund som skilte Mäkäräinen og Berger.

Spennende innspurt
Tora Berger tapte fort en del sekunder til konkurrenten, men en sterk avslutning sikret en komfortabel andreplass for Norges beste kvinne på distansen.

6,2 sekunder skilte opp til Mäkäräinen i mål.

- Endelig gikk det bra på skytebanen. I løypa gikk det greit, men jeg ble slått med litt mye av Mäkäräinen, sa Berger til NRK.

Hun fortalte om veldig varierende forhold i skiløypene i de finske skogene.

- Jeg fikk ikke den helt store følelsen på ski, konstaterte Berger.

Tsjekkiske Gabriela Soukalova kom på et sent startnummer og truet de to damene i tet. Hun ledet med 2,8 sekunder etter ti treff på standplass, men klarte ikke å matche de to beste på sisterunden.

I mål ble det tredjeplass på den tsjekkiske publikumsfavoritten.

Gode utgangspunkt
Andreplassen er uansett et resultat Tora Berger kan bygge videre på i søndagens jaktstart samme sted.

Tiril Eckhoff holdt god fart i skisporet og var lenge med i kampen om en pallplass. Dessverre for den norske OL-yndlingen ble det to bom på skyteserien i stående.

Dermed falt Eckhoff ned noe på resultatlista. Hun endte på 12.-plass, 41 sekunder bak den finske vinneren.

- Jeg prøvde å være offensiv. Hadde jeg skutt litt bedre ville dette blitt skikkelig bra. Jeg begynte å tenke, og det er aldri særlig bra, sa Eckhoff til NRK.

- Jeg er 40 sekunder bak, og det er veldig bra før en jakstart, tilføyde 23-åringen.

Fanny Wlle-Strand Horn plasserte seg som nummer 32 etter tre skuddbom, mens Bente Landheim og Marte Olsbu endte som nummer 41 og 42 med to bom hver.
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag