RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Er det en som kan komme tilbake, er det ham

Blinkfestivalen: Petter Northug jr legger seg neg etter å ha gått i mål i Lysefjorden. Ryktene vil ha det til at Northug har trent bra i hele sommer.
Blinkfestivalen: Petter Northug jr legger seg neg etter å ha gått i mål i Lysefjorden. Ryktene vil ha det til at Northug har trent bra i hele sommer. Foto: Carina Johansen (NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Kollegene tror på Petter Northug i vinter.

En elendig sesong sist vinter kombinert med fyllekjøringen i mai, har gjort at mange stiller spørsmål om Petter Northugs framtid i skisporet. De norske skiessene forventer at han slår tilbake i VM-sesongen.

– Jeg tror nok Petter er veldig motivert og inspirert til å få en god sesong. Jeg har både lest og hørt at han er veldig godt i rute, og at han har gjort en god treningsjobb. Jeg håper han kommer tilbake til der han var før, sier Therese Johaug til NTB.

Forrige uke viste Northug at formen er i anmarsj i motbakkeløpet i Lysebotn. Etter et par sesonger der han ikke har trent like godt som før, tyder det meste på at medaljegrossisten har jobbet hardt.

Sjur Røthe har tro på at Petter Northug skal slå hardt tilbake.

– Jeg så ham i Lysebotn. Han så på hogget ut både kroppslig og mentalt. Han så ut til å være revansjelysten, men det er alltid vanskelig å si. Er det en som kan komme tilbake fra en sånn sesong og det som skjedde etterpå, er det ham, sier Sjur Røthe.

Tror på Petter-gull

Chris Jespersen, som er tilbake på landslaget etter å ha vært på privatlag, er helt sikker på at Northug vil vise seg fra sin beste side i vinter.

– Det regner jeg med at han kommer til å gjøre. Det er Petter Northug. Hvis han finner ut at han har lyst til å gjøre treningsjobben, tror jeg han er verdens beste skiløper. Uten tvil.

I fjor sommer var Northug lenge ute med et virus, og sykdommen ødela på mange måter hele sesongen. Marit Bjørgen har også slitt med sykdom tidligere. Hun sier det meste dreier seg om viljen.

– Alt handler om hans egen motivasjon. Er han motivert, er han god nok til å ta VM-gull i Falun. Det er jeg helt overbevist om, sier hun.

Håper rykket er tilbake

Northug skapte navnet sitt på fellesstart og vant de fleste av dem ved å knuse motstanderne mot slutten. I VM i Val di Fiemme var intervallstarten på 15 kilometer hans eneste individuelle gull. I fellesstartene hadde han ikke det som skulle til mot slutten, noe som viste seg igjen i OL i Sotsji.

– Jeg håper virkelig at han kommer tilbake. Han er nok en av dem jeg vet om som har mest kontroll på hvordan man skal trene for å være i toppform. Han har vært sånn hele veien og alltid prestert. Han har jo et rykk som ingen andre har, selv om det ikke var der i fjor, men jeg håper virkelig det kommer tilbake. Når han setter opp turboen de siste meterne er det ingen som slår ham, sier Heidi Weng.

Også Astrid Uhrenholdt Jacobsen har tro på at Northug finner tilbake til formen, men advarer om at nivået i langrenn bare er blitt høyere de siste sesongene.

– Jeg tror Petter kommer tilbake der han var. Han er kjempemotivert og alle sier han trener veldig godt. Det virker som om han er tilbake på det sporet han var før. Det er veldig spennende å se hvilken utvikling som har vært i sporten de årene da han kanskje ikke var så dedikert. Jeg tror vi går en veldig spennende vinter i møte. Fremfor alt virker det som om Petter er veldig tent, sier hun. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere