RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ergerlig å drite seg ut sånn

BOMMET: Tiril Eckhoff skjøt seg bort på standplass.
BOMMET: Tiril Eckhoff skjøt seg bort på standplass. Foto: Primoz Lovric (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Tiril Eckhoff skjøt seg bort på stafetten.

Tiril Eckhoff hadde ingen god dag da Norges skiskytterjenter ble nummer fire på onsdagens verdenscupstafett i Oberhof.

Norge hang med i seierskampen etter en solid tredjeetappe av Synnøve Solemdal, men pallplassen glapp etter Eckhoffs totalt fem bom på siste etappe. På siste skyting måtte hun også ut i strafferunden.

- Det er veldig ergerlig å drite seg sånn ut, særlig når de andre jentene gjør det så bra, Jeg ble for ivrig da jeg så de andre bomme foran der, men jeg lærer av det, sa Eckhoff til NRK.

- Jeg har nok for mye ribbe på baken ennå, men det kommer seg, la hun til med et smil.

De norske jentene endte 1.12,7 minutter bak Tsjekkia. De to andre pallplassene gikk til Frankrike og Hviterussland. Det skilte 5,9 sekunder opp til tredjeplassen for det norske laget.

Debutanten falt

Marte Olsbu fikk en sterk start på stafettdebuten. Etter to skytinger holdt hun seg til bare ett ekstraskudd, og Norge hang flott med i toppen. Men sekundene rant unna da 24-åringen falt og ble tydelig stiv før første veksling.

- Skytingen var bra og det var masse fort i sporet, men så snublet jeg i løssnøen. Jeg ble kjempestiv. Den svingen skulle jeg gjerne ha kjørt på nytt, sa Olsbu til NRK etter sin første verdenscupstafett.

Ved første veksling gikk Elise Ringen ut som nummer 11, hele 47,1 sekunder bak teten. Etter fullt hus på liggende unngikk Ringen så vidt strafferunden da tre ekstraskudd gikk med på ståendeskytingen. Som Olsbu tapte hun mye tid på sisterunden.

Klaffet ikke

Dermed lå Norge bak med 1.26,6 minutt da Synnøve Solemdal tok fatt på tredje etappe. Tingvoll-løperen brakte Norge tilbake i pallkampen igjen. Det klarte hun med feilfri skyting på liggende og to ekstraskudd på stående.

Det var grunn til optimisme da avstanden til toppen var kuttet ned til 46,1 sekunder før ankeretappen. Eckhoff har flere ganger levert superløp og reddet Norge, men onsdag klaffet det ikke for 24-åringen.

De kvinnelige skiskytterne går sprint fredag. Oberhof-helgen avsluttes med fellesstart søndag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere