Gå til sidens hovedinnhold

- Et av mine verste løp noensinne

Astrid Uhrenholdt Jacobsen var usikker på om hun skulle klare å fullføre.

BEITOSTØLEN (Nettavisen): Therese Johaug gikk inn til seier på fredagens 10-kilometer på Beitostølen foran Marit Bjørgen og Heidi Weng.

Mens jenta fra Dalsbygda jublet gikk Astrid Uhrenholdt Jacobsen i mål 2 minutter og 27 sekunder bak vinneren på en 14. plass.

Usikker på å fullføre
Jenta som ble nummer tre i verdenscupen sammenlagt forrige sesong, sier at hun var usikker på om hun skulle klare å fullføre løpet.

- Jeg må si at jeg er veldig fornøyd med å komme meg til mål i dag. Det var noen ganger jeg lurte på om jeg skulle komme meg opp fra myra der borte, sier Uhrenholdt Jacobsen til Nettavisen.

- Om det er det verste rennet mitt noensinne er jeg usikker på, men det er et av de verste. Det var tungt før jeg kom forbi reklameskiltet på sletta her. De siste 9800 meterne av løpet handlet om å jobbe med seg selv. Det var ingen god følelse, men det er god trening å jobbe hardt når det ikke går så bra, sier Oslo-jenta til pressen.

Ikke stresset
Til tross for en krevende sesongstart, stresser ikke Jacobsen.

- Jeg er et stykke bak, men jeg lurer på om jeg har vært like langt bak Marit og Therese tidligere år, hvor jeg har følt meg bra. Det får jeg ta som en positiv ting.

- Jeg er faktisk lite stresset, og det er veldig godt. Det tror jeg gjør at jeg kommer i den formen veldig mye fortere enn hvis jeg hadde stresset, forklarer jenta som representerer Heming.

Hun er imidlertid usikker på hvordan de kommende ukene vil se ut.

- Vi får ta en evaluering på det. Om jeg går her eller der, er ikke så viktig for meg. Nå handler det om å bygge stein på stein, og komme tilbake der jeg skal være, sier Uhrenholdt Jacobsen.

Reklame

Black Friday: Her får du oversikt over alle salgene