*Nettavisen* Sport.

- Fannemel hadde ingen sjanse

UHELDIG: Norge kunne havnet på pallen om vindforholdene hadde vært mer på norsk side i Zakkopane, mener Alexander Stöckl. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Landslagstreneren er skuffet etter sur fjerdeplass.

18.01.15 19:54

Det norske hopplaget med Johann Forfang, Rune Velta, Anders Jacobsen og Anders Fannemel tok fjerdeplassen i lørdagens lagkonkurranse. Tyskland vant.

Norge lå på tredjeplass i store deler av konkurransen, men et dårlig sistehopp av ankermann Fannemel ødela en pallplassering.

- Det er kjipt å ende på fjerdeplassen. Vi hadde fortjent å være på pallen. Fannemel gjorde et kjempehopp i førsteomgangen, men hadde ingen sjanse med elendige forhold i finaleomgangen, sa landslagstrener Alexander Stöckl til NTB.

- Anders hadde ingen sjanse, og da veier ikke vindkompensasjonen opp nok. Vi var bare to poeng unna pallen. Da er det lov å være skuffet. Normalt er vindkompensasjonen bra nok, men når forskjellen i forhold blir så stor, hjelper det ikke nok med plusspoengene, fortsatte østerrikeren.

Vind i håret

Han håper på en opptur søndag.

- Hopp er fortsatt en utendørsidrett, og det må vi leve med. Du kan også ha flaks og få vind i håret. Nå har vi spart opp mange poeng, som jeg håper vi får brukt senere i sesongen, sa Stöckl.

Johann Forfang hoppet 121,5 og 123 meter, mens Rune Velta landet på 117,5 og 126,5 meter. I annen omgang la de to press på både ledende Tyskland og Østerrike på annenplass.

Anders Jacobsen hadde 122 og 127 meter i sine to hopp. Han klarte ikke å svare på Gregor Schlierenzauer og Richard Freitags gode hopping.

Forfang og Hilde til Sapporo

Anders Fannemel viste noe av det han viste tidligere i sesongen og landet på 130 meter i sitt første hopp. I annenomgang slo han av 13 meter og Norge måtte også se seg slått av Slovenia med to poeng.

Det lengste hoppet hadde sloveneren Jernej Damjan, som hadde 136,5 meter i sitt siste hopp. Søndag er det individuell konkurranse.

- Jeg vil se at gutta leverer to gode konkurransehopp. Vi må rett og slett hoppe bedre, sa Stöckl.

Det er samtidig klart at Phillip Sjøen deltar i verdenscuprennene i Sapporo neste helg. Utøverne som hopper kontinentalcup får også sjansen i verdenscupen. Stöckl har også bestemt seg for å sende Forfang og Tom Hilde til Asia. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.