RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Hadde vi scoret 5-0, er jeg ganske sikker på at vi hadde vunnet

UMULIG: Sune Bergman måtte fortvilet se Frisk Asker rote bort en 4-0-ledelse og tape også den tredje matchen mot Vålerenga.
UMULIG: Sune Bergman måtte fortvilet se Frisk Asker rote bort en 4-0-ledelse og tape også den tredje matchen mot Vålerenga. Foto: Anette Karlsen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Frisk Asker ledet 4-0, men tapte likevel.

VÅLERENGA - FRISK 5-4: - Sånt kan skje i ishockey. Jeg har ledet 7-0 og tapt 7-8 i den svenske eliteserien, forteller Sune Bergman til Nettavisen etter at hans Frisk Asker-lag lot Vålerenga reise seg fra knestående tirsdag kveld.

Skjønt «knestående» ... det er kanskje å være for snill. Vålerenga lå vel nærmest på ryggen, med et friskt skøyteblad presset mot halsen, før oslolaget kom seg løs.

Hadde sjansen til 5-0

Frisk ledet 4-0 midtveis, men det holdt likevel ikke. Vålerenga fortsatte å pepre Nicklas Dahlberg, og da kampen var over, hadde Frisk-keeperen blitt tvunget til å plukke pucken ut av eget nett fem ganger.

- Vi hadde funnet en måte å spille mot dem som jeg synes fungerte bra. Vi ledet 4-0 og hadde fem mot tre spillere i 1 minutt og 20 sekunder. Da kunne vi nok ha punktert kampen. Hadde vi scoret 5-0, er jeg ganske sikker på at vi hadde vunnet, sier Bergman.

Etter to strake tap hadde Frisk Asker i praksis én sjanse igjen til å melde seg på i kampen om en plass i semifinalen i NM-sluttspillet i ishockey.

Det er bortimot umulig å snu 0-3 i kamper til seier 4-3 i en best-av-sju-serie, så sjansen lå i å redusere til 1-2 i stedet for å havne under 0-3.

Ledet 4-0 halvveis

Og det så virkelig lyst ut etter en førsteperiode hvor Mikael Dokken, Mathias Frantzen og Thomas Valkvø Olsen scoret hvert sitt mål for askerlaget i første periode, samtidig som Nicklas Dahlberg holdt buret rent.

Håpet økte ytterligere da Christian Thinn økte til 4-0 litt før kampen var halvveis.

Så raknet det fullstendig.

Daniel Sørvik satte inn 1-4 med ni minutter igjen av midtperioden, og Brede Csiszar fulgte opp med 2-4 da ett minutt gjensto av andre periode.

Vålerenga ledet skuddstatistikken 32-19 etter to perioder, så helt uten forvarsel kom definitivt ikke hjemmelagets scoringer.

Frisk holdt unna de første sju minuttene av tredje periode, men så fikk Eric Chouinard pucken forbi Dahlberg og dermed sto det 3-4.

Sondre Olden utlignet til 4-4 snaut fem minutter før slutt.

27 minutter og 12 sekunder etter at Daniel Sørvik startet snuoperasjonen for Vålerenga, ble den avsluttet av Mathias Trygg. I et overtallsspill satte han inn 5-4 for Vålerenga med 1,42 minutter igjen av kampen.

- Klart det er bittert

Dermed står det 3-0 til Vålerenga i best-av-sju-serien. Og vi kan nok regne med at Frisk Asker-sesongen snart er over.

- Dette var vår klart beste kamp mot Vålerenga. Vi spiller mye bedre i dag. Vi får ta med oss det at vi kan spille jevnt med dem. Men det er klart det er bittert når vi ledet såpass stort, erkjenner Sune Bergman overfor Nettavisen.

Stavanger Oilers leder også 3-0 i kamper, etter at det tirsdag ble seier 3-1 mot Rosenborg. Spenningen er heldigvis større i de to siste kvartfinaleduellene.

Sparta reduserte til 1-2 mot Storhamar gjennom å vinne 5-3 tirsdag, mye takket være tre assists fra Dion Knelsen, mens Lillehammer tok ledelsen 2-1 med sin 5-1-seier. Joakim Arnestad-Eidsæther scoret to mål og Jeff LovVecchio noterte seg for tre poeng i den matchen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere