RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Han viser nye styrker hver dag

STO IMOT: Anders Fannemel gjorde jobben under lørdagens kvalifisering i Oberstdorf før starten på hoppuka.
STO IMOT: Anders Fannemel gjorde jobben under lørdagens kvalifisering i Oberstdorf før starten på hoppuka. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Landslagsledelsen imponert over vindutsatt Anders Fannemel.

Seks av sju norske skihoppere er klare for det første hoppukerennet i tyske Obertsdorf.

Best av nordmennene i kvalifiseringen var Rune Velta (130 meter) og verdenscupleder Anders Fannemel (134,5 meter) på henholdsvis sjuende- og åttendeplass.

Sistnevnte måtte vente lenge på å slippe seg ut fra bommen som sistemann. På startnumrene foran ham valgte flere konkurrenter å stå over kvalikhoppet da vinden gjorde forholdene mer utfordrende.

- Det viser styrke. Vi er fornøyde med at Anders fikk til et så bra hopp. Han viser nye styrker hver dag og er i den formen som gjør at han kan takle sånne situasjoner, sier sportssjef Clas Brede Bråthen til Nettavisen.

Han avkrefter at den norske landslagsledelsen vurderte å be Fannemel droppe kvalifiseringshoppet, slik to-tre konkurrenter før ham gjorde.

- Nei, det var ikke aktuelt. Vi vurderte aldri å ikke slippe Anders utfor.

Gode sjanser

Resultatene i kvalifiseringen plasserer alle de seks nordmennene i overkommelige dueller i søndagens første omgang.

Som vanlig i hoppukerennene, blir de kvalifiserte stilt opp mann mot mann i kampen om plasser i finaleomgangen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

FORNØYD SJEF: Sportssjef Clas Brede Bråthen.


Anders Jacobsen er første nordmann ut mot japanske Kento Sukayama i den fjerde duellen, før Johann André Forfang hopper mot tyske Markus Eisenbichler i duell nummer seks.

Debutant Philipp Sjøen fylte 19 år julaften, og er satt opp mot den fire måneder yngre Anze Lanisek fra Slovenia. Anders Bardal møter sørkoreanseren Seou Choi.

Norsk-tyske dueller

Anders Fannemel hopper mot et annet hjemmehåp i Tim Fuchs, mens Rune Velta skal måle lengder mot en tredje tysk motstander i Karl Geiger.

Daniel Tande var eneste hopper i den norske troppen som ikke kom med til Oberstdorf-rennet.

- Alle gutta våre har kapasitet til å ta seg videre til finalen, så utgangspunktet er vi fornøyd med. Om vi ser på antallet deltakere som er med her, så er det ikke så rart at én av våre feiler.

- Men vi vet at Daniel er mer enn god nok til å kvalifisere seg han også, påpeker Clas Brede Bråthen i samtale med Nettavisen.

- Udramatisk forsinkelse    

Peter Prevc fra Slovenia var aller best i kvalifiseringen, mens Østerrikes Gregor Schlierenzauer og Japans superveteran Noriaki Kasai fulgte på de neste plassene.

Anders Bardal, som var forhåndskvalifisert, og Johann André Forfang ble forsinket til Tyskland siden flyet deres til München fredag ble kansellert.

Det betydde travel reise og null treningshopp på den norske duoen lørdag før kvalifiseringen. Tidligere på dagen ble det rapportert at de ville slite med å rekke konkurransestarten.

Clas Brede Bråthen avdramatiserer opptrinnet noe overfor Nettavisen.

- Det var ikke så hektisk i dag. Vi løste dette i går, og ting gikk greit. Gutta visste allerede i går at vi måtte gjøre det på denne måten og taklet det bra, sier Bråthen.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere