RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Håper han får sone etter sesongen

Uavhengig av hva som skjer i tingretten kommende torsdag, har Team Northug hendene fulle de kommende ukene.
Uavhengig av hva som skjer i tingretten kommende torsdag, har Team Northug hendene fulle de kommende ukene. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Uansett drar Petter Northug rett fra rettsmøte til høydeopphold.

Uavhengig av hva som skjer i tingretten kommende torsdag, har Team Northug hendene fulle de kommende ukene.

I Sør-Trøndelag tingrett faller dommen etter fyllekjøringen tidlig i mai.

– Hva har dere tenkt om trening i etterkant av dommen som kommer torsdag?

– Petter er innstilt på det han må igjennom og ta det som kommer. Vi har ikke tenkt for mye på lengden av dommen, men vi får håpe at han får sone etter at sesongen er over. Vi har heller ikke tenkt for mye over soningsmåten. Dette er uansett ikke noe som vi styrer. Vi får ta det som det kommer. Det viktigste er at vi er 110 prosent forberedt inn mot sesongen, og målet er å få en stabil sesong i toppen. Utgangspunktet for at han kan klare det er absolutt til stede, sier trener Stig Rune Kveen til NTB.

Til høyden

Allerede mandag venter et nytt høydeopphold i Nord-Italia. Der skal han oppholde seg i Val Senales. De norske landslagsløperne skal være også være der samtidig med ham.

– Det blir et standard høydeopphold over tre uker. Der blir det rolige turer med noen kontrollerte hardøkter.

– Det virker som om Northug har taklet det som må ha vært en tung tid siden mai nokså bra?

Fakta: Petter Northugs tiltalebeslutning

Klikk for å åpne faktaboksen
 

* Tiltalen omfatter fem brudd på veitrafikkloven (§ 31) og ett brudd på straffeloven (§ 168):

* 1) Tiltalt for å ha ført en motorvogn under påvirkning av alkohol. Blodprøven tatt 06.45 4. mai viste en alkoholkonsentrasjon på 1,65 promille i blodet.

* 2) Tiltalt for ikke å ha ferdes hensynsfullt, aktpågivende og varsomt uten fare for andre. Ifølge tiltalen kjørte Northug for fort etter forholdene, og han krasjet også i en rundkjøring før bilferden endte i en lysmast. En passasjer ble skadd under krasjen. Bilen fikk også store skader.

* 3) Tiltalt for ikke å ha vært oppmerksom på offentlig trafikkskilt, signal og oppmerking. Høyeste tillatte hastighet på strekningen var 40 km/t, mens målinger har vist at bilen holdt en fart på minst 83 km/t.

* 4) Tiltalt for ikke å ha gitt hjelp til en person som har kommet til skade. Northug forlot stedet uten å ha ytt medisinsk hjelp til medpassasjeren.

* 5) Tiltalt for ikke å ha kontaktet politiet og for å ha forlatt stedet før politiet ankom.

* 6) Tiltalt for falsk forklaring. Ved tre tilfeller forklarte Northug at det var medpassasjeren som hadde kjørt bilen. Det førte til at vedkommende ble siktet for kjøring i alkoholpåvirket tilstand.

* Ifølge tiltalen blir det nedlagt påstand om fradømmelse av førerretten for motorvogn «for alltid». Normalt betyr dette at tiltalte kan søke om å få tilbake førerkortet etter fem år. (©NTB)

– Ja. Han har ikke latt seg påvirke, men har hatt god fokus og trent to økter daglig. Han har vært flink til å konsentrere seg om det sportslige.

Vant

Northug har benyttet perioden etter den fatale kjøreturen på Byåsen godt. Sist lørdag spurtet han inn til seier i et 18 kilometer langt rulleskirenn i Hommelvik.

– Det så bra ut. Det var litt spesielt siden motvinden var så sterk at det var umulig å gå fra, og det var ikke snakk om den store anstrengelsen. Men han vant i hvert fall spurten, sier Kveen.

Solid

Kveen ser at Northug har vist solid form i de siste ukene. Det har gått bra i alle konkurransene han har deltatt i som Blinkfestivalen, Toppidrettsveka, 5000-meteren i kretsmesterskapet, motbakkeløpet på Ranheim og testløpet i Meråker.

– Det har vært en plan bak dette. Han har ønsket å legge inn noen tøffere økter mellom høydeoppholdene, og derfor har han deltatt i flere lokale konkurranser. Jeg tolker ham dit hen at det går greit. Han har vist seg treningssterk, og så får vi håpe at storformen kommer etter hvert, forteller Kveen. (©NTB)


LES OGSÅ:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere