*Nettavisen* Sport.

- I ferd med å gjøre sin beste sesong, noensinne

I FORM: Daniel Sørvik scoret to og hadde én assist mot Lillehammer. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)

Daniel Sørvik er et Vålerenga-lyspunkt.

04.12.14 22:02

LILLEHAMMER - VÅLERENGA 4-8:

Vålerengas iskrigere ser ut til å ha funnet scoringsformen. Etter tre strake kamper uten seier har det nå blitt overtidsseier med 7-6 over Manglerud Star og en sterk 8-4-seier borte mot Lillehammer på de to siste kampene.

I torsdagens kamp mot laget fra mjøsbyen ble Daniel Sørvik en sentral kar. Han scoret det første og det tredje målet for osloklubben. 24-åringen var også involvert med assist da Rasmus Juell satte inn det sjette VIF-målet.

Dette betyr at Sørvik allerede har 25 poeng i årets Getligaen. Tidligere har Sørvik aldri notert seg for mer enn 30 poeng i løpet av grunnserien.

- Ikke overrasket
Det skjedde i 2011/12-sesongen. Siden det kun er spilt litt over halvparten av grunnseriesesongen, er det gode sjanser for at han slår sin tidligere rekord.

VIF-trener Espen Shampo Knutsen mener Sørvik er i ferd med å gjøre sin beste sesong noensinne og er ikke overrasket over at det skjer.

- Ja, det vil jeg si. Ikke minst offensivt, men han har også vært god over hele banen. Det har løsnet for ham i power play i år, sier han til Nettavisen.

- Hvorfor har det løsnet?

- Han har bare blitt bedre og bedre for hvert eneste år han har vært her, så det er ingen overraskelse for oss at han er enda bedre i år, sier Shampo.

De øvrige Vålerenga-målene ble scoret av Morten Ask (to mål), Stefan Espeland, Tobias Lindström, Rasmus Juell og Mathias Trygg.

Mikael Zettergren (to mål), Derek Arnold og Paul Phillips scoret for vertene.

Klikk på bildet for å forstørre.

STERK SEIER: For Espen Knutsens menn. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Har fått kritikk
Shampo var storfornøyd med seieren torsdag.

- Jeg tror aldri vi har scoret åtte mål borte mot Lillehammer før. Jeg er veldig fornøyd med det vi leverer. Vi produserer bra med sjanser og gjør en bra match. Det er jevnt i første, men vi dominerer i andre, sier treneren.

- Vi er spesielt bra i overtall, der er vi sterke. Det var det vi gjorde flest mål på. Intensiteten vår er også svært bra. Der er vi bedre enn Lillehammer.

Vålerenga har som nevnt hatt en tung sesong og TV 2-ekspert Ole Eskild Dahlstrøm uttalte til kanalen torsdag at både klubbledelsen og hovedtreneren i VIF måtte se seg selv i speilet, om resultatene ikke ble bedre.

Shampo sier han ikke har fått med seg kritikken, men VIF-sjef Jan Tore Kjær har allerede vært ute og fredet treneren i etterkant av uttalelsene.

- Jeg har ikke hørt noe om det, men ender vi opp på en sjuendeplass etter sesongen, er det riktig med slik kritikk. Da har vi ikke gjort jobben vår.

Ekspertene har også vært nådeløse mot Vålerengas defensive spill. Shampo føler at det mot Lillehammer satt ganske bra defensivt for osloklubben.

- Det var ikke så ille. Vi er på bedringens vei der. Vi slipper ikke til så mye. Altså, vi gir fortsatt bort for mye, men sett under ett, er det ikke så mye.

Kampene i Getligaen torsdag:
Stjernen - Kongsvinger, 4-1
Lillehammer - Vålerenga, 4-8
Manglerud Star - Lørenskog, 0-3
Sarpsborg - Frisk Asker, 1-3


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag