*Nettavisen* Sport.

- Ikke bra for sporten om det bare er rødt på pallen

DELER KUNNSKAP: Charlotte Kalla har fått lære av Marit Bjørgen og de andre norske jentene. Foto: Anders Wiklund (NTB scanpix)

Det mener svenske Charlotte Kalla.

Charlotte Kalla har lenge vært blant svenskenes favoritter i skisporet og 27-åringen tok bronse i VM så langt tilbake som i Liberec i 2009.

Senere har det blitt både OL-gull i Vancouver i 2010 og VM-gull i Oslo året etter. Den svenske jenta har også innkassert en rekke andre medaljer.

Under OL i Sotsji kom Kalla igjen på pallen. Det ble sølv på både 10 kilometer og 15 kilometer, mens hun og det svenske laget vant stafetten.

Plutselig var Sverige best i kvinnelangrenn, mens Norge sto utenfor pallen.

- Ikke bra
Men til tross for at det endelig ble en triumf over Norge på kvinnesiden i langrenn under lekene i Russland, har Kalla aldri lagt skjul på at hun har lært utrolig mye av Marit Bjørgen og gjengen. Kalla har trent mye med de norske.

- Det var interessant og lærerikt å få hilse på Marit (Bjørgen) og trene med henne og de norske jentene i Oslo. Det var gøy å bli kjent med dem, for de er veldig trivelige jenter, sier Kalla i et intervju med TV 4s Maud Bernhagen.

27-åringen tror Norge også er tjent med større konkurranse i sporet.

- De er faktisk veldig opptatt av at andre nasjoner skal prestere og de blir glade når det skjer. Det har vært stor norsk dominans, men det er ikke bra for interessen om det bare en rødt på pallen, forteller Kalla i intervjuet.

- Det må være bredde, om det skal bli interesse internasjonalt. Det kan ikke bare være Norge. Men akkurat nå har de et utrolig sterkt lag, der det er mange med høy kapasitet. Jeg tror det er unikt å ha så mange, med så høy kapasitet, på laget samtidig, mener den svenske jenta.

Ny sesong
Denne sesongen ser hun fram til nye møter med Marit Bjørgen, Therese Johaug, Heidi Weng og alle de andre norske stjernene. Og selv om sesongen ikke er i gang enda, møtes skistjernene på mange samlinger i løpet av året.

- Vi vet sånn cirka når og hvor de norske jentene trener. Jeg traff de på Sognefjellet i sommer og ser dem vel også i Val Senales, sier Kalla.

Verdenscupsesongen i langrenn åpner denne gang den 29. november i finske Ruka, før sirkuset flytter seg til Lillehammer den 5. til 7. desember.

Hør hele det lange intervjuet med Charlotte Kalla her.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag