*Nettavisen* Sport.

- Ikke feil å vrake Northug

STÅR PÅ SITT: Landslagssjef Vidar Løfshus nekter for at Petter Northug kunne ha gjort det bra på 15-kilometeren. Foto: Terje Bendiksby / (NTB scanpix)

Landslagssjef Vidar Løfshus står på sitt.

14.02.14 19:03

Klikk på bildet for å forstørre.

SOTSJI (Nettavisen): De norske gutta sviktet under fredagens 15-kilometer.

Chris André Jespersen ble beste norske på en sjetteplass, men totaltbildet for en langrennsnasjon som Norge er likevel svart. Helsvart.

Gullhåpet Martin Johnsrud Sundby endte over halvannet minutt bak vinneren Dario Cologna, og måtte dermed ta til takke med en 13.plass.

Eldar Rønning ble nummer 12 på distansen han satset mest på denne sesongen, mens Pål Golberg ble slått med 1,44 minutter og endte på 18.-plass.

LES OGSÅ: Referat fra 15-kilometeren

- Ikke feil å vrake Northug
Petter Northug stjal overskriftene før rennet, da han ble vraket fra distansen på grunn av dårlig form.

Landslagssjef Vidar Løfshus nekter å ta selvkritikk for valget om å vrake Norges vanligvis største gullgrossist. På spørsmål fra Nettavisen om det, sett i ettertid, var feil å vrake Northug, svarer han avvisende.

- Nei, det var ikke feil. Han er ikke klar, og var ikke klar til dagens 15-kilometer, sier Løfshus til Nettavisen.

Med tanke på de norske prestasjone på distanserenn så langt i OL, stiller mange seg spørsmål om Norges sjanser på stafetten. Løfshus hevder han sitter rolig i båten foreløpig.

- Jeg skulle ønske vi viste enda bedre form. Men stafetten blir et helt nytt løp, og vi er absolutt ett av favorittlagene der, sier han.

- Du sier du skulle ønske nordmennene viste bedre form. Hva er grunnen til at dere ikke er i bedre form under OL?

- Det svinger fra dag til dag her. Martin stoler jeg 110 prosent på, Chris var positiv og jeg er ganske sikker på at Sjur er tilbake på rett spor etter at han var ute et par dager med sjukdom, svarer Løfshus.

- Er det riktig å si at dette er en fiasko, Løfshus?

- Nei, det er det ikke. Men vi har mål om å ta medalje på denne distansen, og det er litt for dårlig av oss, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

TRENGER PETTER: Eldar Rønning håper Petter Northug får gå sisteetappen på stafetten. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix


- Vil ha Petter
Eldar Rønning fikk også spørsmål om Northug etter fredagens renn, til tross for at trønderen tidligere i OL har vist misnøye med Northug-fokuset.

Han innrømmer imidlertid at laget kan trenge Northug under stafetten.

- Vi er bestandig avhengige av en god avslutter, og vi har hatt med Petter på mange triumfer og sisteetapper tidligere. Selvfølgelig har vi lyst til å ha med Petter på sisteetappen, og han er god nok til det, sier Rønning.

Han forteller samtidig at bråket rundt vrakingen ikke har påvirket Northug.

- Vi spiste frokost med ham i morges, og han virker i fantastisk godt humør. Fyren sprudler, og er veldig «happy» og veldig fornøyd. Det ser ut som formen er på vei, sier Rønning.

Om stafetten, ser Rønning én nasjon som soleklar favoritt, nemlig Sverige. Svenskene hadde tre løpere foran de norske gutta på fredagens 15-kilometer.

- Sverige er favoritter, det er det ikke noe tvil om, sier Rønning.

Stafetten starter søndag klokken 11.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.