*Nettavisen* Sport.

- Ikke lett for Zuccarello

Mats Zuccarello fikk sitt store gjennombrudd sist sesong. Denne sesongen får trolig han og New York Rangers det langt vanskeligere.

Mats Zuccarello fikk sitt store gjennombrudd sist sesong. Denne sesongen får trolig han og New York Rangers det langt vanskeligere. Foto: Frank Franklin Ii (Ap)

Shampo spår tøffere sesong for Zucca og co.

08.10.14 08:10

Mats Zuccarello fikk sitt store gjennombrudd sist sesong. Denne sesongen får trolig han og New York Rangers det langt vanskeligere.

Sist sesong var «Zucca» lagets beste poengplukker i grunnspillet, og Rangers overrasket de fleste da de tok seg helt fram til Stanley Cup-finalen i vår. Det ble tap for Los Angeles Kings med 1-4 i kamper.

Ishockeyeksperter NTB har snakket med tror det blir tøft både for Zuccarello og Rangers å følge opp den sterke fjorårssesongen.

- Det er aldri lett den andre sesongen, og det blir en utfordring både for laget og for Mats, sier Vålerenga-trener Espen «Shampo» Knutsen til NTB.

- Det kan nok hende at de får det tøffere denne sesongen. Det er alltid vanskelig å spå i NHL. Mye avgjøres også utenfor isen med spillerbytter etc., sier TV 2s ishockeyekspert Bjørn Erevik.

Mer spillende

Alain Vigneault kom inn som ny trener i fjor. Han har en helt annen spillestil enn det forgjengerne, blant andre John Tortorella og Tom Renney, hadde.

Med Vigneault bak roret ble laget mer spillende og holdt pucken mer i laget i det oppbyggende spillet. Det passet Zuccarello langt bedre. Endelig fikk oslogutten vist hva han er god for med kølle og puck, og han hadde sitt virkelige gjennombrudd som NHL-proff.

Nordmannen med nummer 36 på ryggen spilte 77 av 82 kamper i grunnspillet, hvor han scoret 19 mål og hadde 40 assist. Han spilte også 25 sluttspillkamper, der han noterte seg for fem mål og åtte assist.

Fakta

Mats Zuccarello

Vålerenga-trener Knutsen kjenner NHL-mentaliteten fra tiden i Anaheim og Columbus.

- De må bare bygge videre på det de gjorde forrige sesong. Se på hvem de har mistet og hvem de har fått, og jobbe knallhardt videre i samme bane, sier Shampo.

Rangers var forrige sesong et lag som var mye flinkere å bruke rekkene på en mer effektiv måte. De hadde nærmest ingen såkalt «stjernerekke», men tre ganske så jevne rekker som hele tiden produserte mål og målsjanser.

- Det er alltid en fordel å ha flere rekker å spille på. Mats er i en ny rekke i år, og jeg er litt spent på hans vegne hvordan det slår ut, sier Shampo.

Tillit og posisjon

- Det meste handlet om tillit og posisjonen i spillergruppen. Alt avhenger av hvilken rolle han får. Jeg er ganske sikker på at han vil fortsette å produsere uansett hvem han måtte spille med, sier Erevik.

Han kjenner Zuccarello godt etter sin tid i som trener for Frisk-Asker hvor en ung og litt uferdig utgave av Zuccarello spilte. (©NTB)

LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.