RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ingen tvil om at dette var deilig

HOLDT NULLEN: Vålerenga-keeper Steffen Søberg slapp ingen pucker forbi seg i første NM-semifinale.
HOLDT NULLEN: Vålerenga-keeper Steffen Søberg slapp ingen pucker forbi seg i første NM-semifinale. Foto: Per Møller Pettersen
Sist oppdatert:
Vålerenga-spillerne roses av presset klubbdirektør.

VÅLERENGA – STORHAMAR 4-0

JORDAL (Nettavisen): Oppladningen til første batalje i semifinaleserien mot Storhamar har vært alt annet enn optimal for Vålerenga.

Ishockeylaget fra Oslo Øst har fått UDI og omtrent samtlige norske riksmedier på nakken etter avsløringen om at to canadiere har spilt for klubben uten arbeidstillatelse denne vinteren.

Éric Chouinard ble kastet på dør av klubben i forrige uke, angivelig på grunn av en konflikt med trener Espen «Shampo» Knutsen. Brendan Brooks fikk tidligere i uka beskjed om at han ikke kan spille mer for klubben denne sesongen.

Målvakt Steffen Søberg legger ikke skjul på at saken satte preg på Vålerenga-spillerne da den ble kjent. Men det fikk ikke gå på bekostning av det sportslige. VIF svarte isteden med sterke 4-0 over Storhamar torsdag.

Konsentrert på kamp

- Vi har passa på å ikke tenke for mye på det. Det var selvfølgelig veldig kjipt i starten, men vi måtte nesten bare glemme det og fokusere på kampen i dag, sier Steffen Søberg til Nettavisen.

Målvakten var storfornøyd med å kunne starte semifinaleserien uten å slippe inn mål.

- Det er deilig. I hvert fall mot Storhamar som er et såpass godt offensivt lag. De har masse rutine og gode spillere, så det er ingen tvil om at dette var deilig, forsatte landslagskeeperen.

Tungt for Kjær

For klubbdirektør Jan Tore Kjær var det overbevisende resultatet først og fremst en lettelse. Han legger ikke skjul på at klubbledelsen har dummet seg ut.

- Det har vært en tøff uke. Av mine 17 år i Vålerenga, så er dette den tøffeste uka jeg har vært med på, innrømmer Kjær overfor Nettavisen, før han avbrytes av Storhamar-trener Rune Gulliksen.

Sistnevnte vil ha fram smilet til den gamle rivalen fra ishockeybanen på 1980- og 1990-tallet. Og Gulliksen klarer det.

- For min del var det litt gøy å bli hyllet litt av Klanen på slutten der. Jeg har aldri blitt hyllet av dem på disse 17 årene. Forrige gang var vel da jeg var spiller selv i 1989, fortsetter Kjær.

-Laget har håndtert dette her helt fantastisk. Vi kom opp i garderoben og skulle snakke litt med gutta tidligere i uka. Da fikk høre at vi hadde gjort en j... bra jobb. Jeg tenkte bare: Hva? Det var liksom bare positivt at vi har nå har det samme laget som ledet serien med tolv poeng før jul. Det var litt galgenhumor oppe i alt dette.

POENGSANKER: Her har Tobias Lindström akkkurat scoret VIFs andre mål mot Storhamar.

Gullhjelmen verdig

Tobias Lindström er Vålerengas bestemann på poengstatistikken i NM-sluttspillet.

Svensken brukte lang tid på å vise seg fram torsdag, men fem minutter ut i tredje periode fant Lindström igjen fram ferdighetene han har foran mål.

Med et slagskudd fra skrå vinkel overlistet han Storhamar-målvakt Tommy Johansen, økte til 2-0 for Vålerenga, og i praksis avgjorde det viktige oppgjøret i best-av-sju-serien.

Det var lite å si på at Mathias Trygg, på noe tilfeldig vis ordnet kampens første mål etter tolv minutter.

Få ganger i løpet av kampen, med unntak av de første minuttene etter at samme Trygg hadde misset en straffe i midtperioden, fikk man følelsen av at Storhamar la skikkelig press på vertene.

Misset før avgjørelsen

Da hedmarkingene bommet på en stor dobbelsjanse få minutter etter Lindströms mål, gikk mye av saften ut av de gulkledte.

Typisk nok klarte Vålerenga bare sekunder senere å kjempe inn enda en puck bak Johansen. Målscorer var Sondre Olden.

Bortelaget forsøkte å ta ut keeperen sin de siste drøye to minuttene. Det resulterte bare i enda en scoring for Vålerenga. Anders Hilt Jørgensen satte punktum med 4-0, ett sekund før sluttsignalet gikk.

Med en grei seier på egen is i første semifinale er seriemester VIF i rute til sin andre strake NM-finale.

Det er også fjorårets finalemotstander Stavanger Oilers som slo Lillehammer 6-2 hjemme i DNB Arena torsdag kveld.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere