*Nettavisen* Sport.

- Jeg ble så lei at det bare glapp ut av meg

FORTSETTERL: Marit Bjørgen tar minst én sesong til i langrennssporet. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Det «hele Norge» snakket om i vinter var aldri noe stort tema for Marit Bjørgen.

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Det har knapt vært mulig å klikke seg inn på et nettavis eller åpne en papiravis det siste halve året uten at det har vært spekulasjoner rundt framtiden til Marit Bjørgen.

Forrige helg avslørte imidlertid 35-åringen at hun hadde bestemt seg for å fortsette langrennskarrieren og egentlig var hun heller aldri i tvil.

- Lyst på familie
Det sier skidronningen til Nettavisen torsdag.

- Jeg har egentlig vært bestemt på det gjennom hele vinteren, men det er likevel viktig å tenke seg godt om. Jeg har også hatt en dialog med Fred Børre (kjæresten, red. anmerk.) om dette. Det har vært viktig for meg å ha ham med på laget før jeg tok et valg, sier Bjørgen til Nettavisen.

Trønderjenta har tidligere medgitt at hun gjerne vil ha barn og er fortsatt klar på at det er noe hun ønsker en gang i framtiden.

- Jeg har fortsatt lyst på familie og barn en dag, men det er en privatsak, svarer Bjørgen på Nettavisens spørsmål om nettopp det.

- Helt naturlig
35-åringen har både støtte og forståelse fra kjæresten i sitt valg, men er overrasket over at det har blitt spekulert så mye om henne andre steder.

- Det har vært mye engasjement rundt dette, så det er godt å få sagt det, nå. Jeg føler det har blitt en mye større sak i media enn det har vært for meg. Jeg tror det er helt naturlig for folk å tenke seg litt om før man tar et valg. Det gjør vanlige folk, også. Har du hatt samme jobb i 15 år, er det vel helt vanlig å tenke litt på hva man vil gjøre videre? For meg, og hver og en skiløper, er det vanlig å tenke seg om etter hver sesong, sier hun.

- Var det en spesiell samtale eller et råd som hjalp deg i prosessen?

- Nei, det har hovedsakelig vært min egen avgjørelse, svarer Bjørgen.

- Det glapp ut
Spørsmålene fra media rundt temaet var mange både under og etter sesongen og Bjørgen innrømmer at hun gikk litt lei alt maset.

- Ja, det må jeg si. Det var en del mas om dette, også etter sesongen. Til slutt ble jeg lei av det og da glapp det bare ut, sier skistjernen.

Planen var at Bjørgen skulle offentliggjøre beslutningen på et pressetreff i regi av Norges Skiforbund, men nyheten om at 35-åringen tar minst én sesong til kom allerede under et arrangement med Trøndersk Skilaug.

Bjørgen sier altså til Nettavisen at hun nesten ikke har vært i tvil om avgjørelsen, men det å finne riktig motivasjon har vært viktig for henne.

- Vil bli bedre
Veteranen har alltid hatt stort fokus på hver eneste lille detalj i treningen og føler seg så motivert nå at hun har et mål om å bli en bedre skiløper den kommende sesongen. Verdens beste ønsker å bli enda bedre.

- Ja, det er viktig. Det som skjedde i fjor er ikke godt nok i år. Det handler om å gjøre små ting og detaljer for å utvikle seg videre, sier Bjørgen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

MOTIVERT: Marit Bjørgen er allerede i gang med å planlegge neste sesong. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)


- Jeg har kjent et sug gjennom hele vinteren når jeg har konkurrert og vært klar på de små tingene jeg vil jobbe videre med for å bli bedre. Jeg elsker å trene og bruke kroppen, så det har vært mange plusser.

- Ett år av gangen
Den kommende sesongen er ikke en mesterskapssesong, men Bjørgen gleder seg likevel til de konkurransene hun skal delta i.

- Det blir først og fremst Tour de Ski og Tour de Canada. Det blir veldig spennende. Verdenscupen sammenlagt er også et mål. Det er mange ting å motivere seg mot og mye å jobbe videre med, sier 35-åringen.

- Satser du mot OL i 2018?

- Nei, det vil jeg ikke ha tanker om. Jeg tar ett år av gangen.

Planen for den kommende sesongen er imidlertid Bjørgen allerede i gang med å planlegge sammen med dametrener Egil Kristiansen.

- Ja, sånn noenlunde. Jeg og Egil hadde et møte onsdag der vi så på det som har vært i vinter og litt framover. Treningen blir nok lagt opp etter mye av den samme malen som tidligere, sier skistjernen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.